Sari la conținut

De necrezut: va fi oficiată la Zărnești o slujbă relgioasă pentru animale!

de-necrezut-va-fi-oficiata-la-zarnesti-o-slujba-relgioasa-pentru-animale-

Cei care au un prieten necuvântător şi consideră ideea potrivită, sunt aşteptaţi cu animăluţele lor la Rezervația de Urși de la Zărnești, unde va avea loc un moment inedit.


  Duminică, 2 octombrie, în apropierea Zilei Mondiale a Animalelor  (care se marchează an de an la 4 octombrie), va fi oficiată la Zărnești o slujbă specială, la care vor participa zeci de necuvântătoare.


  Slujba va fi ținută începând cu ora 13.00, la Capela Sf. Serafim de Sarov aflată în interiorul Sanctuarului de Urși de la Zărnești.


  Rezervaţia va fi deschisă gratuit începând cu ora 12.30, pentru cei care vor dori să participe la slujbă, cu sau fără prietenii lor necuvântători.


  Pe lângă cei 88 de urşi, vor fi prezente și alte animale, precum cai, măgăruși, capre, dar și căței și cu toții vor primi binecuvântarea lui Dumnezeu, creatorul tuturor ființelor.

Manifestarea nu e totuşi o premieră. S-a mai oficiat în Rezervația de Urși de la Zărnești şi în 2014 o slujbă specială cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor, dar atunci au fost „invitaţi speciali” doar câţiva câţei. Se doreşte ca evenimentul de anul acesta să fie de mai mare amploare.

Ziua Internațională a Animalelor a fost inițiată în 1931 la Florența. Ea este celebrată în fiecare an pe data de 4 octombrie, în memoria Sfantului Francisc de Assisi (1182 - 1226), întemeietorul Ordinului Franciscan și protectorul animalelor.

Comentarii

Ultimă oră