Sari la conținut

De luni se eliberează biletele gratuite de călătorie pentru persoanele cu handicap

de-luni-se-dau-biletele-gratuite-de-calatorie-pentru-persoanele-cu-handicap

De luni se vor elibera biletele gratuite de călătorie pentru persoane cu handicap pentru anul acesta, după cum au anunţat, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov.


    Eliberarea biletelor de călătorie se va face de luni până joi, între orele 8.30-12.30 şi 13.30-16.00, iar vinerea între orele 8.30-14.00. În această perioadă, ghişeul de informaţii pentru public se va muta la Camera 7, programul de lucru fiind afişat la sediul Direcţiei.


  „Eliberarea biletului de călătorie gratuită se va face numai în baza cererii persoanei cu handicap, reprezentantului legal sau altei persoane cu împuternicire notarială în acest sens dată de către persoana cu handicap/reprezentantul legal, respectiv în baza cererii asistentului personal. Cererea se depune la DGASPC.

Precizăm, totodată, că persoanele cu dizabilităţi pot folosi biletele de călătorie gratuită aferente anului 2019 şi în luna ianuarie 2020, operatorii publici şi privaţi de transport interurban rutier, feroviar sau naval având obligaţia de a accepta aceste documente”, a subliniat Lidia Mailat, purtător de cuvânt al DGASPC Braşov.

Totodată, reprezentanţii instituţiei au anunţat că va fi suplimentat personalul care va asigura eliberarea legitimaţiilor de călătorie interurbană, precum şi numărul ghişeelor puse la dispoziţia acestora.

La nivelul judeţului Braşov sunt 19.408 persoane cu dizabilităţi în plată, din care 7.042 cu handicap grav şi 10.280 cu handicap accentuat. 17.322 de persoane beneficiază de bilete gratuite de călătorie interurbană.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoanele cu handicap grav beneficiază de un număr de 12 călătorii gratuite , iar cele cu handicap accentuat de un număr de 6 călătorii gratuite.

Comentarii

Ultimă oră