Sari la conținut
de-la-protest-la-europarlamentare

De la protestele împotriva desfiinţării spitalului de la Codlea, la acţiunile împotriva defrişării pădurilor din Codlea şi până la mişcarea anti Roşia Montană de la Braşov, Erwin Albu a fost mereu prezent alături de cei care au fost impotriva anumitor decizii care par a fi impotriva cetăţenilor .

,, Cetăţean păsător! Este atât în natura mea şi este si pasiunea care mă mână în luptă. Este ceea ce încerc să trăiesc să las până la urmă a trăirii mele pe acest pământ. Vă spun că am început la un moment dat să îmi dau seama că lupt şi împotriva mea, împotriva firii mele, împotriva nepăsării faţă de alte lucruri, sau împotriva dorinţei de a fi  înr-o zonă de confort propriu, într-o zonă de egoism şi am avut şansa fantastică de a creşte într-o comunitate săsească, de unde am învăţat foarte foarte mult ce înseamnă să dăruieşti şi altora, lucrul acesta bineînţeles că îşi lasă amprenta. ,, a declarat Erwin ALBU, activist civic, în cadrul emisiunii MIX ACTUAL, difuzată pe MIX 2 TV şi moderată de Onelia Pescaru.

Deşi lumea l-a catalogat drep protestatar de profesie, Erwin ALBU, a dorit la un moment dat să meargă şi mai departe. Acesta a fost

hotărât ca la următoarele alegeri europarlamentare să candideze pentru un loc în Pralamentul European.  Totuşi condiţiile pentru a putea candida au fost prea aspre pentru el.

,, Din februarie 2013 am anunţat intenţia de a candida la europarlamentare. Am avut de gând ca din această toamnă, pentru că am aşteptat onor sistemuluisă fie oficializate acele liste de susţinători. Nu există acele liste, pentru că legea este foarte dubioasă în defavoarea independenţilor. Strângerea a 100 de mii de semnături este un lucru colosal dacă nu ai în spate o structură, o maşinărie, este imposibil., pentru că îţi pune o piedică în plus sistemul. Dacă nu apar aceste liste în timp util pentru un independent, cum poate în ultimele două, trei luni de zile să trângă aceste semnături. România este singurul stat European care pune astfel de piedici. (…) Am lansat public intenţia mea, aveam de gând ca începând din septembrie să strâng acele semnături. Dar în moemntul în care pe 1 septembreie au început protestele pentru Roşia Montană am considerat că ar fi imoral să mă duc să strâng nişte semnături. În consecinţă am interrupt stzrângerea de semnături ceea ce mă pune în imposibilitatea practică de a le strange în timp util candidatura mea este în aer. ,, a declarat Erwin ALBU, în cadrul aceleaşi emisiuni.

Întreaga emisiune o puteţi urmări aici!

Comentarii

Ultimă oră