Sari la conținut

De la 1 noiembrie se închide Transfăgărăşanul pe tronsonul Bâlea Lac – Bâlea Cascadă

de-la-1-noiembrie-se-inchide-transfagarasanul-pe-tronsonul-balea-lac-balea-cascada

Cel mai frumos drum din România se închide oficial pentru circulaţia auto, pe tronsonul Bâlea Lac – Bâlea Cascadă, începând de la 1 noiembrie 2018.

„Transfăgărăşanul se închide între Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, şi Piscul Negru, judeţul Argeş, începând din 1 noiembrie”, a declarat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Drumul a mai fost deschis până miercuri, 31 octombrie 2018, iar din noiembrie circulaţia va fi interzisă între Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu şi Piscul Negru, judeţul Argeş.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Elekes Robert susține că Transfăgărăşanul urmează să se redeschidă în 1 iulie 2019.

....................................................................................................

Şoşeaua TRANSFĂGĂRĂŞAN se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Transfăgărăşanul începe din localitatea Bascov, judeţul Argeş, şi se termina lângă localitatea Cârţişoara, judeţul Sibiu. Drumul face legătura, prin Munţii Făgăraş, între Muntenia şi Transilvania.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren ş.a.

În perioada 1 iulie - 31 octombrie 2018, DN 7C - TRANSFĂGĂRĂŞAN a fost DESCHIS pe toată lungimea de la Bascov (km 0) până la intersecţia cu DN 1 (km152).

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se închide circulaţiei întotdeauna în timpul sezonului rece, iar restricția se aplică și în acest an, începând cu 1 noiembrie 2018.

De la Cabana Bâlea Cascadă (jud. Sibiu) se va putea urca la Bâlea Lac cu telecabina.

Comentarii

Ultimă oră