Sari la conținut

De la 1 mai Biserica Neagră se vizitează după noul program

Începând cu 1 mai 2012, vizitarea Bisericii Negre se va face după un  nou program, conceput special de conducerea Bisericii Evanghelice C.A.  din România - Parohia Braşov pentru a răspunde cererilor şi aşteptărilor  turiştilor. Noutăţile au în vedere modificări ale zilelor şi orelor de  vizitare, precum şi diversificarea ofertelor turistice.

Cea mai importantă modificare o constituie zilele de vizitare, care  vor fi: de marţi până duminică, iar luni închis. Pe timpul verii  Biserica Neagră va fi deschisă până la ora 19:00, concertele de orgă  fiind integrate în program. Astfel, pentru anul în curs programul de  vizitare este următorul:
•    lunile mai - octombrie (program de vară), de marţi până sâmbătă între  orele 10:00-19:00, iar duminica între orele 12:00-19:00;
•    lunile  noiembrie - aprilie (program de iarnă), de marţi până sâmbătă între  orele 10:00-15:00, iar duminica între orele 12:00-15:00.

Biserica  Neagră va fi închisă vizitatorilor cu ocazia sărbătorilor evanghelice  (17 şi 27 mai, 31 octombrie, 6 şi 7 noiembrie, 24, 25, 26 şi 31  decembrie), însă va fi deschisă spre vizitare de sărbătorile legale care  nu cad în ziua de luni (1 mai, 15 august, 1 decembrie).

„Dorim ca prin aceste schimbări să venim în întâmpinarea  aşteptărilor turiştilor, mai ales prin deschiderea bisericii duminica.  Fiind un lăcaş de cult în care slujbele continuă să se desfăşoare  săptămânal, Biserica Neagră este mai mult decât un edificiu important  pentru Braşov: este inima unei comunităţi religioase. De aceea, sperăm  ca turiştii să înţeleagă faptul că biserica va fi închisă pentru două  ore când se vor oficia cununii, botezuri şi alte ceremonii religioase”,  a declarat preotul Peter Demuth.

Pentru toţi turiştii care  doresc să plece cu o amintire de la Biserica Neagră, a fost conceput un  fotocard, ce conţine o colecţie de  70 de poze digitale la mare  rezoluţie şi o panoramă interioară a bisericii. Acest card pe suport USB  va putea fi achiziţionat pentru suma de 40 lei de la casa de bilete. (D.K.)

Comentarii

Ultimă oră