Locuitorii din Sânpetru şi Bod vor circula cu acelaşi autobuz metropolitan! Biletul de Bod va costa 3,5 lei, cel de Sânpetru - 2,5 lei.

    Conducerea Asociaţiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Braşov a anunţat ieri traseele care vor fi operaţionale de la data de 1 iulie, dar şi preţurile biletelor, în proiectul „RAT-ului metropolitan”.

  Potrivit unui comunicat transmis de asociaţie, de la începutul lunii viitoare vor mai fi introduse două trasee, respectiv linia 210 Braşov – Ghimbav, pe care autobuzele vor circula cu o frecvenţă de 30 – 40 minute şi linia 420 Braşov – Sânpetru – Bod (la orele de vârf va fi o cursă la 40 de minute, iar în rest autobuzele vor circula din 80 în 80 de minute).

    Autobuzele de pe linia 420 vor avea capătul la Terminalul RATBV Rulmentul, iar cele de pe linia 210 la Terminalul RATBV Stadionul Municipal.

     De asemenea, asociaţia a anunţat şi cât vor costa biletele. Astfel, o călătorie la Ghimbav şi Sânpetru va costa 2,5 lei, iar preţul unui bilet de Bod va fi de 3,5 lei.

 Pe de altă parte, Primăria Braşov a anunţat că pe liniile 210 şi 420 vor circula autobuze turceşti BMC ProCity, cumpărate de operatorul braşovean de transport în anul 2011.

   Nu în ultimul rând prin comunicatul amintit, Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov a anunţat că, „împreună cu autorităţile publice locale, continuă procedurile legale în materie privind implementarea serviciilor de transport public local metropolitan începând cu data de 3 decembrie 2019. Programul de transport local prin curse regulate se va efectua şi în celelalte unităţi administrativ teritoriale membre ale asociaţiei”.


    Iată care sunt traseele liniilor RATBV 420 (Braşov - Sânpetru - Bod) și 210 (Braşov - Ghimbav):

 Linia RATBV 420, Braşov - Sânpetru - Bod:

1. Rulmentul
2. Sfântul Andrei (în Sânpetru)
3. Triajului (în Sânpetru)
4. Cartier (în Sânpetru)
5. Biserica Ortodoxă (în Sânpetru)
6. Centru (în Sânpetru)
7. Rahovei (în Sânpetru)
8. Spitalul Maria (în Sânpetru)
9. Voievozi (în Sânpetru)
10. Staţie Braşovului (Bod)
11. Primăria Bod
12. Gării (Bod)
13. Staţia Radio (Bod Colonie)
14. Bod Colonie (Capăt linie)

    Linia RATBV 210, Braşov - Ghimbav:

1. Stadionul Municipal
2. Service
3. Cărămidăriei
4. Metro
5. Pensiunea Diamant
6. Făgăraşului (la intersecţie cu str. Lungă)
7. Troiţa Unirii
8. Făgăraşului ( sensul spre Braşov)
9. Morii – lângă Primăria Ghimbav
10. Troiţa Morii
11. Piaţeta Ştefan cel Mare
12. Petuniei
13. Crizantemei
14. Genţianei
15. Incinta TESS
16. Hornbach
17. Cărămidăriei
18. Stadionul Municipal