Sari la conținut

De la 1 ianuarie 2019 se scumpesc călătoriile pe liniile RATBV

de-la-1-ianuarie-2019-se-scumpesc-calatoriile-pe-liniile-ratbv

85 de lei va costa abonamentul și 2,5 lei biletul pentru o călătorie. Tot din 2019 se va institui şi amenda pentru nevalidarea abonamentelor!


   Abonamentul de autobuz în municipiul Braşov, din 1 ianuarie 2019, va costa 85 de lei, faţă de 70 de lei (cât costă în prezent), iar preţul unei călătorii pentru transportul public va fi de 2,5 lei (în prezent, o călătorie costă 2 lei).

Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii RATBV, care au precizat că de la data de 1 ianuarie 2019 intră în vigoare noul Plan tarifar pentru transportul public de persoane.

Practic, pentru un abonament, creşterea este de 21,43%, iar o călătorie va costa mai mult cu 25%.

De la 1 ianuarie 2019 vor fi modificate şi tarifele pentru călătorii care beneficiază de diverse reduceri, de exemplu, preţul unui pachet de două călătorii pentru pensionari va fi de 2,5 lei (acum este 2 lei), abonamentele reduse pentru studenţi vor costa 60 de lei (cu 10 lei mai mult decât în prezent). Nu în ultimul rând, abonamentele cu jumătate de preţ pentru elevi vor costa 42,5 lei (în condiţiile în care acum costă 35 lei).

Tot din data de 1 ianuarie 2019 se vor scumpi şi biletele pe linia 20 (Livada Poştei-Poiana Braşov), de la 5 lei/călătorie, la 6 lei/călătorie.

   „Bilet cu suprataxă” pentru nevalidarea abonamentului!

Dacă până acum, controlorii nu îi puteau sancţiona pe călătorii care nu îşi validau abonamentele la urcarea în autobuz, de la data de 1 ianuarie 2019, nevalidarea va costa. Astfel, potrivit planului tarifar al RATBV, călătorii care nu validează abonamentele vor trebui să plătească un „Bilet cu suprataxă”, în valoare de 10 lei. În schimb, celelalte amenzi rămân neschimbate, respectiv 60 lei.

Reprezentanţii RATBV au precizat că noul plan tarifar are în vedere influenţele economice înregistrate în ultimii ani la nivel naţional, respectiv evoluţia preţurilor la toate produsele şi serviciile de care depinde activitatea societăţii. De asemenea, reprezentanţii operatorului de transport au menţionat că ultimele modificări de tarife la transportul public de călători au avut loc în municipiul Braşov în urmă cu şase ani pentru bilete (ianuarie 2013) şi în urmă cu trei ani pentru abonamente (ianuarie 2016).

„Conducerea Societăţii RATBV îi roagă pe toţi clienţii săi să manifeste înţelegere faţă de aceste modificări de tarife şi precizează că, în actualul context economic, ele sunt obligatorii pentru a putea menţine şi creşte calitatea serviciului de transport public de călători în municipiul Braşov. De asemenea, conducerea societăţii îi asigură pe toţi clienţii săi că a amânat cât de mult s-a putut momentul aplicării acestor modificări de tarife, însă acum trebuie implementată această măsură, aşa cum s-a întâmplat de ceva vreme şi în alte oraşe similare Braşovului (Timişoara, Cluj, Iaşi, Ploieşti, Oradea, Arad etc)”, se arată într-un comunicat de presă al RATBV.

Noile tarife vor fi afișate la toate punctele de vânzare și pe site-ul societății, respectiv www.ratbv.ro.

Comentarii

Ultimă oră