Direcţia Fiscală a Primăriei va încasa primele impozite şi taxe locale începând din 8 ianuarie, după programul normal al agenţiilor din cartiere şi al casieriilor de la sediul central, din str. Dorobanţilor nr. 4.Amenzile şi taxele de timbru judiciar au putut fi plătite încă de luni, 5 ianuarie.
 
În ultima şedinţă din 2014, Consiliul Local a aprobat acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor locale ca şi cele percepute în anul 2014.
Reamintim că impozitele pe clădiri, teren şi  mijloacele de transport se plătesc în două rate egale, până la 31 martie şi 30 septembrie inclusiv. Dacă suma impozitelor pe care trebuie să le plătească un proprietar pentru fiecare dintre aceste trei categorii este mai mică sau egală cu 50 de lei anual, atunci respectivul impozit se pălăteşte până la primul termen (31 martie), integral, pentru întreg anul.
          
Bonificaţia pentru plata cu anticipaţie (pentru întreg anul, până la primul termen de plată) a impozitului pe clădiri, pe teren sau pe mijloacele de transport este de 5% pentru fiecare dintre cele trei categorii, indiferent dacă proprietarul (contribuabilul) este persoană fizică sau persoană juridică. Dacă suma impozitului anual pe o singură categorie de bunuri (teren, casă sau maşină) a unui contribuabil este mai mică sau egală cu 50 de lei, atunci acesta nu beneficiază de bonificaţia de 5%, deoarece este oricum obligat potrivit legii să îşi plătească impozitul pentru întreg anul până la 31 martie.
          
În ultima şedinţă a Consiliului Local, s-a stabilit ca plata anuală a abonamentelor din parcările de reşedinţă să poată fi făcută până în 31 martie, faţă de anul trecut, când termenul limită era 31 ianuarie