Sari la conținut

De ce să alegi să îți petreci anul acesta concediul în Albena?

de-ce-sa-alegi-sa-iti-petreci-anul-acesta-concediul-in-albena

Albena este o stațiune turistică de pe litoralul Mării Neagre situată în nord-estul Bulgariei, la 12 km de Balcic și 30 km de Varna.

Construită special ca stațiune turistică, Albena are un stil arhitectonic unitar și unic. Majoritatea hotelurilor, situate chiar pe plajă, au maximă expunere la soare și acces direct la plajă. Albena se situează în apropierea altor centre turistice, culturale și comerciale, reușind totuși să își păstreze habitatul natural. Deși construită pe un teren gol în anii 1960, în prezent arată ca un mic oraș, cu centru, străzi și piețe, având chiar și rețea de transport public — trenuri dedicate care circulă după un orar prestabilit pe străzile orașului.

Natura uimitoare și politica ecologică durabilă – întotdeauna pe primul loc


O pădure sălbatică și densă. Între copaci curge un râu care se varsă ușor în marea albastră nesfârșită, atingând nisipul moale al plajei aurii. Unde altundeva ai putea fi atât de scufundat în îmbrățișarea naturii?

Pe de o parte, plaja cu nisip fin și auriu se înclină ușor în mare, care rămâne calmă aproape tot timpul sezonului. Plaja are 3,5 km lungime și, în unele locuri, până la 200 m lățime. Aceasta permite o distanță mare de până la 7 metri între umbrele. Pe de altă parte, rezervația naturală Baltata, cu pădurile sale dense, oferă ocazia expedițiilor ornitologice și observarea speciilor rare protejate, în timp ce râul Batovska trece prin rezervație și se varsă în mare. Mai mult, numeroasele izvoare din Albena permit oferirea de apă minerală peste tot în satul de vacanță – atât în toate piscinele hotelului, cât și de la robinetul din camere.

Politica ecologică durabilă este garantată de traficul auto restricționat în stațiune, autobuze electrice gratuite și o scară rulantă unică deschisă – toate acestea limitând emisiile dăunătoare. De asemenea, utilizarea energiei regenerabile (prin utilizarea panourilor solare) și gestionarea deșeurilor (printr-o instalație de biogaz care creează energie verde curată din deșeurile organice și îngrășăminte de înaltă calitate) joacă un rol esențial în politica ecologică. Și nu în ultimul rând, producția ecologică proprie.

O aventură culinară. Bucătărie națională bulgară și internațională


În ceea ce privește oferta culinară, turiștii sunt invitați să descopere fructele și legumele proaspete și sănătoase care provin din culturile și livezile locale, mierea delicioasă, melcii din ferma Forest Beach din Primorsko, carnea de vită din rasa Aberdeen Angus și Galloway din ferma Eco Agro – deținută de Albena, laptele și brânza bulgarească produse de renumiți producători (ferme) din regiunea Dobrogea, pâinea și produsele de panificație, produse special pentru Albena, din grâul Eco Agro în brutăria „Dobrudzhanski hlyab”.

Meniurile diverse de 7 zile, includ micul dejun, prânzul și cina cu preparate tradiționale din bucătăria națională și regională bulgară, precum și mâncăruri internaționale populare. O gamă largă de fructe de mare și produse în toate restaurantele. Oferte culinare vegane, fără gluten și antialergice, potrivite fiecărui gust, pot fi furnizate cu acordul prealabil cu hotelul. Meniu pentru copii în fiecare restaurant din Albena, astfel încât oaspeții noștri cei mai tineri și cei mai importanți să fie fericiți. O echipă profesionistă formată din cei mai buni bucătari, două cine tematice pe săptămână și bufete tematice în restaurantele All Inclusive.

Mai mult decât atât, din vara anului 2021 se pot comanda preparatele culinare preferate de la anumite restaurante A La Carte din satul de vacanță, direct în camera de hotel.

Băuturi bogate și răcoritoare pentru o vacanță de neuitat


Poți începe ziua cu un suc 100% natural din mere, cireșe sau pere, culese direct din grădinile din Albena sau o ceașcă parfumată de espresso de înaltă calitate.

Pentru prima dată în barurile din Albena și în hotelurile All Inclusive oaspetilor li se va oferi coniac bulgar, producție proprie, din struguri, cireșe și prune, de calitate garantată, cu gust blând și aromă incredibilă.

Cel mai bun sat de vacanță pentru familiile cu copii și distracție nesfârșită pentru cei mai tineri și cei mai importanți oaspeți


În toate hotelurile sunt oferite numeroase atracții acvatice, împărțite în grupuri pentru bebeluși, copii, tineri și adulți, atracții pentru copii, piscină pentru copii și mini cluburi de joacă. Sunt organizate diverse petreceri pentru copii, programe de seară, activități sportive diverse și programe de animație, Grădină zoologică este cu siguranță o atracție pentru copii, iar zonele libere, fără trafic auto sunt excelente pentru mersul pe jos în siguranță.

Sport de agrement sau profesionist


Albena are în total 22 de terenuri de tenis în stațiune, sporturi pe plajă – de la volei la golf, echitație, 5 stadioane de fotbal, sală multifuncțională, precum și diverse oportunități pentru practicarea sporturilor nautice, yoga, hochei pe câmp, petanque și multe altele.

Sports Around este programul care permite oaspeților stațiunii să utilizeze întreaga infrastructură sportivă a satului de vacanță. Oaspeții nu se limitează doar la activitățile care se desfășoară lângă hotelul lor. Ei pot participa la activități sportive ale oricărui hotel oferit de animatori, precum aerobic, stretching, step aerobic, zumba, body fit și multe altele; 5 facilități pentru crossfit și sporturi în aer liber.

Cultură, evenimente și divertisment


Pentru iubitorii de cultură, evenimente sau divertisment sunt organizate seara concerte în aer liber cu artiști consacrați naționali și internaționali, petreceri pe plaja din Albena, spectacole de dansuri naționale și internaționale și seri tematice: seara bulgară, seara balcanică în restaurantele în aer liber și multe altele.

Programe medicale, SPA & Wellness și programe speciale de reabilitare după boala COVID-19


Albena poate fi o destinație ideală în acest an pentru turismul medical, spa și wellness. Centrul medical SPA Medica Albena este licențiat de Ministerul Sănătății al Republicii Bulgaria și ESPA și oferă programe în domeniile balneoterapie și hidroterapie, kinetoterapie, terapie cu nămol, electroterapie, fitoterapie, masaje sau capsulă de oxigen.

Programul special de reabilitare după boala COVID-19 este condus de prof. Dr. Kisyova, MD, șef al Departamentului de boli pulmonare de la MU Varna, specialist în medicină internă, boli pulmonare și alergologie clinică.

În program sunt incluși și alți medici, precum dr. Rumyana Malcheva, pneumolog în echipa Departamentului de Medicină Internă de la Spitalul din Balcic, Dr. Ognyan Softov expert cu peste 35 de ani de experiență în domeniile medicinei fizice și de reabilitare, și Prof. dr. Encho Kalchev, MD cu peste 90 de publicații științifice.

… și nu în ultimul rând, Albena este ușor accesibilă

Mai multe informații aici

Comentarii

Ultimă oră