Sari la conținut

De ce nu trebuie sa neglijezi importanta unor camere de supraveghere de interior

de-ce-nu-trebuie-sa-neglijezi-importanta-unor-camere-de-supraveghere-de-interior

Domeniul securitatii video este unul aflat in permanenta ascensiune, din cel putin trei motive. In primul rand, oamenii au inteles cat de important este sa isi protejeze familia, proprietatea, bunurile, sediul afacerii si angajatii. In al doilea rand, tehnologia a evoluat intr-un ritm galopant, iar in prezent camerele de supraveghere se remarca prin performantele si functiile lor avansate, dar si prin usurinta cu care pot fi utilizate de catre oricine, cu un minim instructaj. Nu in ultimul rand, aceste produse au devenit in ultimii ani mult mai accesibile inclusiv ca pret.


Cu toate acestea, vanzarile magazinelor de specialitate arata un trend ingrijorator. Mai exact, clientii se orienteaza in special catre camere de supraveghere de exterior si tind sa le neglijeze pe cele de interior. Bineinteles, supravegherea outdoor este extrem de importanta pentru ca iti permite sa observi toate persoanele care se apropie de casa ori sediul business-ului tau si sa le afli intentiile. In plus, un dispozitiv de monitorizare exterior este eficient chiar si atunci cand nu este pornit, deoarece raufacatorii il vor observa si vor evita sa atace respectivul obiectiv.


Citind acest articol in continuare vei afla care sunt beneficiile unor camere de supraveghere instalate in interiorul casei, apartamentului sau biroului tau:


1. Prevenirea furturilor. Daca hotii nu observa camerele de supraveghere exterioare sau decid sa le ignore si sa isi continue planurile marsave, cele de interior vor reprezenta un nou filtru. In cazul in care raufacatorul patrunde in casa, apartamentul sau sediul biroului tau, exista trei variante: fie va observa dispozitivele de monitorizare si va parasi incinta, fie tu vei observa in direct infractiunea si vei actiona, fie camera iti va trimite o notificare pe smartphone si va initia un apel catre autoritati sau firma de paza.


2. Identificarea raufacatorilor. In situatia in care spargerea a avut loc si nu ai putut interveni in momentul respectiv, poti oricand utiliza imaginile surprinse de camerele de supraveghere de interior pentru a identifica hotul sau hotii. Imaginile pot fi trimise mai departe autoritatilor, care se vor asigura ca raufacatorii vor fi prinsi in cel mai scurt timp si vor plati pentru faptele lor, fiind privati de libertate.


3. Evaluarea pagubelor. De asemenea, urmarind imaginile surprinse de camerele de supraveghere indoor, poti vedea ce bunuri si ce sume de bani au fost sustrase. Prin urmare, chiar si in situatia in care nu ai putut preveni o spargere sau nu ai putut sa ii prinzi pe raufacatori in flagrant, nu este nimic pierdut: imaginile predate autoritatilor te vor ajuta sa iti recuperezi bunurile.


4. Siguranta copiilor. Daca esti parinte si trebuie sa iti lasi copilul toata ziua cu o bona, ar putea fi o idee buna sa montezi camere de supraveghere, indiferent cat de multa incredere ai in persoana respectiva. Astfel, vei observa daca bona se comporta corespunzator cu micutul sau micuta si vei putea lua masuri in consecinta. Camerele respective pot fi la vedere, cu instiintarea bonei, sau ascunse.

Comentarii

Ultimă oră