Sari la conținut

De ce le place bărbaţilor să se îmbete împreună?

de-ce-le-place-barbatilor-sa-se-imbete-impreuna

Serile petrecute „cu băieţii” le pot deranja pe multe doamne şl domnişoare, care se consideră neglijate când partenerul lor preferă să se distreze o noapte doar în compania prietenilor, fără să aibă alături femeia iubită. Cercetătorii au realizat un studiu prin care le liniştesc pe doamne, precizând că aceste distracţii sunt cât se poate de normale.

Studiul, publicat în revista Clinical Psychological Science, arată că atunci când mai mulţi bărbaţi petrec câteva ore împreună şi consumă băuturi alcoolice, toţi se simt mai relaxaţi şi buna dispoziţie devine contagioasă.

Astfel, ei nu ezită să răspundă la zâmbetul unui prieten cu un alt zâmbet foarte sincer sau să râdă la glumele pe care le aude. Această legătură nu se poate forma însă dacă este şi o femeie în grup.

În cadrul studiului, cercetătorii au împărţit 720 de voluntari în două grupuri: jumătate femei şi jumătate bărbaţi. Toţi aveau vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani.

Ulterior, voluntarii au format 3 grupuri: numai femei, numai bărbaţi şi un grup mixt. Fiecare grup a primit o băutură alcoolică sau un placebo.

Astfel, cercetătorii au observat că în grupul de bărbaţi alcoolul a stimulat buna dispoziţie, comunicarea şi legăturile sociale dintre voluntari. Fenomenul nu a fost observat în grupul mixt sau în cel de femei.

Catharine Fairbairn, coordonatoarea studiului, spune că pentru bărbaţi consumul de alcool oferă o satisfacţie mai mare decât pentru femei.

Autorii studiului nu au aflat însă de ce prezenţa unor femei în grupul de bărbaţi strică această legătură socială dintre ei.

Comentarii

Ultimă oră