Deşi par foarte siguri pe ei, în sinea lor bărbaţii au foarte multe temeri atunci când sunt într-o relaţie. Se tem să nu se încurce cu persoana nepotrivită şi să le facă viaţa un calvar, conform click.ro.

Bărbaţii au o nevoie profundă să li se recunoască valoarea, însă nu-şi recunosc întotdeauna vulnerabilitatea. Dacă un bărbat are probleme, o să-ţi spună „Ei, n-am nimic, nu-ţi fă griji”, chiar dacă, pe dinăuntru, suferă şi se macină”, a spus Sherry Argov în cartea sa „De ce bărbaţii se însoară cu scorpii”.

Un bărbat se teme ca nu cumva să se încurce cu femeia nepotrivită, în special dacă persoana respectivă îl face nefericit. Se teme că ea îl va cicăli la fel cum făcea mama lui şi că va ajunge să arate la fel cum arăta bunica lui. Nu se sperie de un rid, două. Îl îngrozeşte gândul că se va transforma într-o necunoscută, cineva cu care nu-şi poate imagina cum ar fi să facă dragoste.

Cea mai mare spaimă a unui bărbat este că o să îl înşele soţia. Majoritatea bărbaţilor se tem de o astfel de eventualitate, mai ales când sunt şi copii implicaţi. Bărbaţilor le trec tot felul de gânduri prin minte. Ei ştiu că dacă ar fi să se întâmple aşa ceva vreodată, ar fi nevoiţi să pună în balanţă propriul lor bagaj emoţional cu cel al copiilor lor. Este genul de lucruri care distruge viaţa.

Bărbaţii se tem să nu fie luaţi de fraieri, de proşti sau să constate că o femeie s-a folosit de ei. Niciun bărbat nu îşi doreşte să fie păcălit şi să se trezească că s-a transformat într-un tichet de masă. Când nu valorezi mai mult decât un tichet de masă, te simţi lipsit de orice valoare. Aşa începi să ai resentimente, acestea capătă tot mai multă amploare, şi în final ajungi să consideri că nu poţi avea încredere în nicio femeie.

Bărbaţii se tem să nu-şi piardă demnitatea sau să nu cedeze emoţional, şi să nu se mai poată redresa. Aşa se explică de ce le place bărbaţilor să facă pe grozavii în compania tovarăşilor de pahar. După câteva beri, problemele lor par să se evapore în aburii beţiei.