Sari la conținut

Procurorii l-au reţinut sâmbătă dimineaţa, pe baza amprentelor digitale găsite în casa în care a fost ucisă cu 40 de lovituri pe Violeta Teodorescu, pe Erwin Victor Preşmereanu, în vârstă de 21 de ani, pentru infracţiunea de omor deosebit de grav. Tânărul este principalul suspect în cazul crimei din Noua. Judecătorii i-au dat mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Suspectul este fratele unui fost asociat al avocatului într-o societate comercială, Real Development SRL, din Braşov.
Traficant de droguri. Presupusul asasin a mai fost condamnat, în 2008, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de droguri. La 21 de ani, este încă la liceu, în clasa a X-a. A renunţat la cursuri o vreme, tocmai din cauza stupefiantelor. Suspectul a declarat anchetatorilor că a avut legături cu familia Teodorescu, dar că nu o cunoştea pe Violeta Teodorescu şi nici nu a recunoscut crima. Amprentele lui Prejmereanu au fost însă găsite în casa victimei.
Ce spune Parchetul. Din probele administrate în cauză, până în acest moment procesual, a rezultat că la data de 29.03.2011,  în jurul orelor 16,30-17,00, inculpatul Preşmereanu Erwin Victor, aflându-se în locuinţa numitei Teodorescu Violeta, a agresat-o pe aceasta, utilizând un cuţit şi un corp dur, alungit, producându-i 40 de leziuni la nivelul capului şi gâtului, urmare cărora a survenit decesul acesteia“, se spune într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, semnat de către purtătorul de cuvânt al parchetului, Monica Munteanu.
Nu recunoaşte. Surse judiciare au declarat că în caz au fost audiate opt persoane în calitate de martori, niciuna dintre acestea nefiind reţinută. Aceleaşi surse spun că Preşmereanu neagă că ar fi cunoscut-o pe victimă şi nu a recunoscut fapta comisă. De asemenea, sursele citate au mai spus că suspectul locuia fără forme legale în municipiul Braşov împreună cu mama şi fratele său, George, printre martorii audiaţi aflându-se şi acesta. Suspectul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat sau nu droguri.
Ce spune apărătorul. Criminaliştii au percheziţionat locuinţa suspectului. „Am susţinut în instanţă nevinovţia clientului meu. Urmărirea penală este de abia la început, mai sunt multe lucruri de lămurit în acest dosar. Există probe care susţin nevinovăţia clientului meu, probe pe care le voi administra în instanţă, în cazul în care voi continua să-l reprezint“, a declarat avocatul Octavian Crişan, apărătorul din oficiu al suspectului.
Vânzător de haşiş. După aflarea sentinţei, Erwin Victor Preşmereanu a anunţat imediat că declară recurs împotriva măsurii de arestare preventivă şi a solicitat ca sentinţa primită să-i fie adusă la cunoştinţă mamei sale. În urmă cu trei ani Preşmereanu a fost judecat şi condamnat pentru trafic de droguri, fiind prins în flagrant când încerca să vândă haşiş unui poliţist sub acoperire, fiind condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
Frate asociat cu Teodorescu. Mama lui Preşmereanu a fost clienta avocatului Teodorescu. De asemenea, fratele suspectului, Traian George Preşmereanu, a fost asociat cu soţul Violetei Treodorescu, avocatul Virgil Teodorescu (foto galerie), în firma Real Development SRL.  La mijlocul lunii august a anului 2009, Victor Teodorescu i-a cedat lui Preşmereanu acţiunile deţinute în firmă. Se pare ca însuşi Erwin Victor Preşmereanu a apelat la serviciile avocatului, pentru a obţine un împrumut.
SMS de ameninţare. Vineri, la înmormântarea femeii ucise cu bestialitate în propria casă, cel mai bun prieten şi în acelaşi timp partenerul de afaceri al soţului ei, Eugen Grumaz, a declarat că avocatul Victor Teodorescu şi-a făcut foarte mulţi duşmani. Se pare ca înşelase mulţi oameni cu sume mari de bani şi era strâns cu uşa acum să-i dea înapoi. Cu doar trei zile înainte ca nevasta să-i fie omorată, Victor Teodorescu i-a trimis unei cunoştinţe un SMS care suna aşa: „Dacă vrei să nu vorbesşti de mine la timpul trecut, dă-mi urgent 10.000 de euro. Am mare nevoie de ei”. Desi nu cunosc amănuntele, mai mulţi cunoscuţi familiei Teodorescu, chestionaţi după înmormântare, au declarat că femeia a plătit pentru greşelile soţului ei.

Afaceri încâlcite. Avocatul Victor Teodorescu şi partenerul lui de afaceri, Eugen Grumaz, sunt în atenţia ofiţerilor de la Crimă Organizată. Au fost reclamaţi pentru înşelaciune. Victor Teodorescu avea şi afaceri la vedere, dar tot încâlcite. A condus o firma de dezvoltare imobiliară care a acumulat datorii uriaşe. Cartierul început de această societate este în paragină de aproape 3 ani. Când compania a intrat în insolvenţă, Victor Teodorescu şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi a trecut de partea creditorilor pe care îi reprezintă ca avocat. „Are un tablou al creanţelor care se ridică la aproximativ 12 milioane de euro şi un număr generos de creditori. Cred că sunt în jur de 40”, a declarat Viorica Munteanu, reprezentanta unei firme de insolvenţă.



Este un avertisment pentru soţul doamnei Teodorescu,  din partea unor grupuri interesate, care, în ghilimele fie spus, apelează la specialişti. În evantaiul de oameni cu care a avut legătură, existau şi persoane cu acest potenţial, atât să execute o comandă, cât şi să dea o comandă. Ţinta următoare va fi el”, Eugen Grumaz, partenerul de afaceri al avocatului Victor Teodorescu

Comentarii

Ultimă oră