Sari la conținut

Dansatorii din Şinca Nouă reprezintă România în Chile

dansatorii-din-sinca-noua-reprezinta-romania-in-chile

Pe 25 octombrie, ansamblul folcloric din Şinca Nouă va reprezenta România la un Festival Internaţional de Folclor din Chile, după ce în anii trecuţi dansatorii au fost în ţări ca Germania, Turcia, Polonia, Belgia, Italia, Portugalia sau China.

Ansamblul folcloric Şinca Nouă cuprinde peste 40 de dansatori, iar grupul de muzicanţi care însoţeşte ansamblul este unul tradiţional, specific zonei şi este format din braci, bas, tobă, trompetă, saxofon şi acordeon. Ansamblul are fanfară şi cor pe patru voci, putându-se lăuda cu un palmares de 10 ani, plini de spectacole și activități.

Elementele de coregrafie şi stilul interpretării dansurilor sunt învăţate direct de la sursă, bătrânii locuitori ai comunităţii, iar toate costumele sunt realizate manual, respectând cu stricteţe stilul vechi, în ambele componente ale sale: modele si culori.

O particularitate a Ansamblului folcloric Şinca Nouă este aceea că toti dansatorii ştiu să cânte la instrumente muzicale şi să interpreteze melodii tradiţionale. Toate spectacolele se desfăşoară live, fără utilizarea unui negativ.

............................................................................................................


   Ansamblul Folcloric Șinca Nouă a fost înființat în anul 2007, la inițiativa primarului comunei, Dumitru Flucuș.

Obiectivul principal al Ansamblului Folcloric Șinca Nouă constă în conservarea și promovarea valorilor spirituale românești, specifice Țării Făgărașului: costumele, muzica, tradițiile și spiritul locului, în cea mai autentică formă.

Elementele de coregrafie și stilul interpretarii dansurilor sunt invatate direct de la sursa, batranii locuitori ai comunitatii. Faptul că membrii ansamblului au posibilitatea de a invata forma cea mai autentica si pura a artei si dansului este unul dintre avantajele de necontestat ale Ansamblului folcloric Sinca Noua.

Membrii Ansamblului Folcloric Șinca Nouă sunt spontani și sociabili, interacționând și implicând publicul într-un mod plăcut și pozitiv. Pentru Ansamblul Folcloric Șinca Nouă, alături de reprezentația în sine, publicul face parte din spectacol.

Șinca Nouă este un loc unde traditițiile românești respiră și se întâmplă la timpul prezent. Ansamblul Folcloric Șinca Nouă poartă cu el această amprenta, iar farmecul interpretării molipsește publicul și îl transpune în decorul autentic al satului românesc din Transilvania.

Comentarii

Ultimă oră