Sari la conținut

Dacii și romanii se confruntă, săptămâna viitoare, la Cumidava

dacii-si-romanii-se-confrunta-saptamana-viitoare-la-cumidava

Confruntări între daci și romani, lupte cu gladiatori, ateliere de caligrafie și de gastronomie. Toate pot fi întâlnite, săptămâna viitoare, la Râșnov, la Festivalul de Reconstituire Istorică, ediţia „Cumidava” 2016.

Evenimentul se va desfășura în Grădina Cetăţii de la Râşnov, în perioada 23 - 25 septembrie. Manifestarea este organizată de Primăria Râşnov, Muzeul Judeţean de Istorie şi Asociaţia Terra Dacica Aeterna și are ca temă războaiele dintre daci şi romani.

Prima zi a festivalului este dedicată elevilor râşnoveni care vor avea parte de mai multe activități interactive în școli. Mai apoi, pe tot parcursul evenimentului vor fi ateliere interactive, astfel că vizitatorii vor afla cum se confecţionau acum 2000 de ani obiectele din metal, lemn, os, corn sau cum se făceau hainele sau celebrele mozaicuri romane.

De asemenea, râşnovenii şi turiştii vor putea să „ia lecţii” de caligrafie şi vor vedea cum se desenau hărţile în urmă cu două milenii. Va fi deschisă şi o „monetărie”, dar şi un atelier de gastronomie. În plus, vor fi jocuri romane, demonstraţii militare, dar și lupte cu gladiatori.

Comentarii

Ultimă oră