Sari la conținut

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov le propune de câteva luni şomerilor aflaţi în evidenţă circa cursuri de formare profesională, dar fără succes, deşi şcolarizarea este gratuită, chiar şi transportul decontat.

Şomerii braşoveni pot urma gratuit cursuri de formare profesională în luna iulie 2011 pentru următoarele meserii: asfaltator, brutar, cofetar-patiser, tâmplar universal, lucrător în comerţ, sudor, lucrător în creşterea plantelor, lucrător în creşterea animalelor, confecţioner-asamblor articole din textile, ospătar. Unele dintre aceste programe de (re)calificare au fost programate de trei-patru ori în ultimele luni, dar cum nimeni sau prea puţini au dorit să le urmeze, se repetă oferta şi în iulie.

Reprogramate. Perioada în care vor începe cele 10 cursuri de formare profesională este 25 – 28 iulie 2011. Cursurile sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi). Pentru a participa la reconversie, şomerii trebuie să aibă minim şcoală profesională de profil tehnic pentru cursul de sudor, şcoală profesională pentru cursul de ospătar, studiile minime obligatorii pentru cursurile de asfaltator, brutar, cofetar-patiser, tâmplar universal, lucrător în comerţ, confecţioner-asamblor articole din textile, în timp ce pentru meseriile de lucrător în creşterea animalelor şi lucrător în creşterea plantelor nu sunt necesare studii.

Durata cursurilor este de şase luni pentru meseriile: cofetar-patiser, tâmplar universal, sudor şi ospătar şi de trei luni pentru meseriile de: asfaltator, brutar, confecţioner-asamblor articole din textile, lucrător în comerţ, lucrător în creşterea animalelor şi lucrător în creşterea plantelor.

Comentarii

Ultimă oră