Sari la conținut

Cursuri de formare profesională, pentru şomerii brașoveni, în luna august

cursuri-de-formare-profesionala-pentru-somerii-brasoveni-in-luna-august

7 cursuri de formare profesională, sunt disponibile pentru şomerii brașoveni, în luna august 2019!


     Manichiurist-pedichiurist, confecţioner-asamblor articole din textile, manager proiect, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, recepţioner hotel, stivuitorist şi sudor. Acestea sunt cele 7 cursuri de formare profesională propuse, în luna august, şomerilor din evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuarea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, fie că sunt indemnizaţi sau nu. Cursurile sunt organizate gratuit pentru şomeri.

Perioada preconizată pentru începerea cursurilor este cuprinsă între 22 – 28 august 2019 şi durata lor este cuprinsă între 2 şi 6 luni, în funcţie de meserie.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursul de manager proiect - studii superioare, pentru cursul de recepţioner hotel – liceu, pentru cursurile de instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, stivuitorist şi sudor - studii minime obligatorii, iar pentru cursul de manichiurist-pedichiurist si confecţioner asamblor articole din textile - învăţământ gimnazial.

Pentru înscriere, este nevoie de mai multe documente, în original şi copie: actul de identitate, certificatul de naştere, actul de studii, actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

De asemenea, cei care doresc să se înscrie la curs, trebuie să completeze cerere de înscriere la programul de formare profesională şi un angajament şi să aibă o recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brașov, str. Lungă, nr. 1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Comentarii

Ultimă oră