Sari la conținut

Curcanul, tot mai căutat de brașoveni pentru masa de Paște

curcanul-tot-mai-cautat-de-brasoveni-pentru-masa-de-paste

Este dorită de toţi americanii pentru masa de ziua Recunoştinţei şi tot mai căutată şi de români pentru sărbătorile de Paști. Nu ne referim la carnea de miel ci cea de curcan. Acesta se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare la noi, lucru dovedit şi de cererea care se dublează în perioada sărbătorilor pascale, spun crescătorii. Clienţii cumpără curcanul pentru conţinutul scăzut de colesterol şi grăsimi nesănătoase. Crescătorii de curcani fac eforturi în această perioadă pentru a acoperi cererea tot mai mare care există pe piaţă mai ales în perioada sărbătorilor pascale. „Ne pregătim pentru această perioadă, una foarte propice pentru noi din punct de vedere al vânzărilor, e bine de ştiut că curcanul a devenit o alternativă la celebrul miel de paşte şi facem toate eforturile să deservim cererea pe care o s-o avem în această perioadă, în care vânzările în principiu se cam dublează, este un efort productiv însă aşa cum v-am zis noi vom fi pregătiţi”, a declarat Răzvan Şandru, director comercial.Acest producător de exemplu pregăteşte  aproximativ 180 de mii curcani pentru perioada 1 -20 aprilie, respectiv pentru perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Până atunci exemplarele vor ajunge să cântărească în jur de 10 kilograme. „Carcasele de curcan refrigerate la temperatura de 2 grade sunt puse pe această bandă de tranşare cu conuri după care urmează operaţia de tranşare, detaşarea aripilor, detaşarea pulpelor şi după aceea dezosarea pieptului. Aici vedeţi fasonarea pieptului, o parte din el pleacă la export, o parte la intern”, a explicat unspecialist.Întrebaţi ce ar alege pentru masa de paşte braşovenii au păreri împărţite iar unii spun că cel mai probabil pe masa de paşte se poate găsi şi carne de miel şi de curcan. „Fiecare e bună în felul ei, cea de miel pentru cine mănâncă şi cea de curcan tot  aşa, mai mult pentru copii, eu le prefer pe amândouă”, ne-a spus o brașoveancă. „Vă spun un adevăr, nu am crescut cu curcan şi nu prea are un gust aşa care să mă atragă la curcan”, spune un cumpărător. „Mielul rămâne miel, așa e tradiţia noastră, suntem crescuţi de mici copii cu mieluşel aşa că preferăm miel”, explică un alt brașovean. „Carnea de curcan este excelentă, folosim des şi ne place foarte mult. Vom cumpăra şi că suntem şi cu mielul şi cu curcanul”, a spus un alt cumpărător.Preţul la raft în perioada sărbătorilor pascale se va situa undeva în jurul cifrei de 16 lei pe kilogramul de carcasă, spun producătorii.

Comentarii

Ultimă oră