Sari la conținut

„Curățenie de primăvară” pe pârâul Graft, în zona După Ziduri

curatenie-de-primavara-pe-paraul-graft-in-zona-dupa-ziduri

Curățenie de primăvară pe pârâul Graft, în zona După Ziduri. Aleea este închisă pe perioada intervențiilor. Compania Apa a început și ea lucrările la rețeaua de canalizare pentru şcheienii care folosesc Graftul ca fosă septică!

Municipalitatea brașoveană a început în această săptămână lucrările de salubrizare a pârâului Graft, în zona După Ziduri. Deocamdată, este curățată albia cursului de apă, iar pentru realizarea lucrărilor este folosit un excavator de mici dimensiuni.

De altfel, primarul Brașovului a declarat că „pentru a putea realiza lucrările de salubrizare, suntem nevoiți să blocăm accesul pietonal pe aleea După Ziduri în următoarele săptămâni, astfel încât lucrările să nu pună în pericol pietonii”.

Intervențiile amintite fac parte dintr-un plan mai amplu de reabilitare a zonei. „Întreaga zonă După Ziduri este într-un proces de transformare. Odată cu finalizarea lucrărilor de salubrizare și a investițiilor, întreaga zonă va deveni atractivă. În această vară sper să finalizăm două dintre investițiile importante din această zonă, reabilitarea fostului cinematograf Popular și amenajarea piațetei care face legătura dintre Piața Sfatului și aleea După Ziduri. Sper ca odată cu finalizarea tuturor lucrărilor, brașovenii și turiștii să redescopere farmecul acestei zone și să existe un nou spațiu de petrecere a timpului liber, cu multe oferte de activități culturale”, a declarat Primarul Brașovului, George Scripcaru.

Pe de altă parte, edilul a afirmat că a demarat discuțiile cu o organizație culturală, care s-a arătat interesată în crearea unui parc cultural în această zonă. „În luna mai ne vor prezenta propunerile lor în acest sens”, a continuat edilul.

   Rețea de canalizare, pentru ca unii șcheieni să nu mai deverseze în Graft!

Gunoaiele din albia canalului Graft nu reprezintă singura problemă a acestui curs de apă. O altă sursă de disconfort, care îi „alungă” pe trecători este și mirosul generat de apele uzate care sunt deversate în pârâu de unii șcheieni. De altfel, potrivit declarației reprezentantului Companiei Apa Brașov, Cristian Stoian, marți au început și lucrările la rețeaua de canalizare. „În primă fază se va realiza rețeaua de canalizare, apoi se vor face racordurile, astfel încât să nu se mai deverseze ape uzate în pârâu”, a explicat Cristian Stoian.

Comentarii

Ultimă oră