Sari la conținut

Cumpărăturile online pot fi benefice, dar atenție la fraude!

cumparaturile-online-pot-fi-benefice-dar-atentie-la-fraude-

Cumpărăturile online pot fi benefice, dar atenție la fraude! Presupușii cumpărători de bunuri postate ca fiind „de vânzare” pe platformele de vanzari online contactează utilizatorul și încep o conversație.

Apoi mută discuțiile pe alt canal de comunicare, unde susțin că sunt interesați de achiziție și apoi că au efectuat plata direct pe platforma de vânzări online.

Dar, pentru încasarea sumei corespondente este necesară accesarea unui link (care pare a fi cel al platformei de vânzări) și introducerea datelor cardului (inclusiv CVV/CVC), pe care trebuie virată suma de bani! Din nefericire acel link duce către o pagină de psihing, prin care infractorii cibernetici încearcă că colecteze datele de card ale utilizatorului.

Deși pagina web folosește identitatea vizuală a brandului platformei, în realitate există mici diferențe care atestă faptul că acel site este fals! Platformele de vânzări online afirmă că singura dată când vă sunt cerute datele cardului este atunci când se cumpără serviciile platformelor de publicare sau de promovare a anunțurilor.

Comentarii

Ultimă oră