Sari la conținut

Cum vor reprezentanţii PP-DD să atragă investitorii la Braşov

cum-vor-reprezentantii-ppdd-sa-atraga-investitorii-la-brasov

Modelul turcesc de dezvoltare economică. Este principiul pe care, liderii Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) vor să îl impună la Braşov. Pentru asta, politicienii lucrează la elaborarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care investitorii mari şi mijlocii să obţină facilităţi. Proiectul va fi gata cam într-o lună şi va fi supus dezbaterii din legislativul local.

Firmele care vor să investească sume de peste 10 milioane de euro ar putea beneficia de facilitate din partea administraţiei locale. Terenuri gratuite sau la preţuri foarte mici, eliminarea impozitelor pentru clădirile nou construite. Sunt doar câteva idei luate în calcul de cei de la PP-DD Brasov, ca ajutor pentru atragerea investitorilor.
"Ne gândim la un model pe care noi l-am văzut în Turcia unde investitorii primesc aceste facilităţi. Mai mult  primesc  facilităţi chiar de la plata impozitului pe profit pe o perioadă mai lungă de timp. Lucru care pe moment noi nu putem să-l oferim dar cred că acest pachet de facilităţi va fi destul de atractiv ca investitorii să aleagă Braşovul, în locul altor mari oraşe din România" a declarat Dan Chivu, vicepreşedintele PP-DD Braşov.

La proiect lucrează şase dintre specialiştii PP-DD în domeniul economic, dar şi jurişti."În maximum o lună vom avea o propunere concretă iar la acest proiect lucrează o echipă de şase specialişti din cadrul organizaţiei noastre, condusă de domnul Ovidiu Fodor" a mai precizat  Dan Chivu.  Marele avantaj al acestui proiect este legat de crearea unei adevarate pieţe de muncă. Astfel, prin atragerea de investitori de mare anvergură care primesc diferite facilităţi, vor apărea locuri de muncă - mai ales că acesta este un domeniu care are mare nevoie de dezvoltare – mai cred cei din PP-DD.

Comentarii

Ultimă oră