Sari la conținut

Cum transformă brașovenii o debara veche într-o baie de serviciu? TOP soluții pentru spații mici

cum-transforma-brasovenii-o-debara-veche-intro-baie-de-serviciu-top-solutii-pentru-spatii-mici

Majoritatea apartamentelor construite până în anii 90 au fost gândite din perspectiva spațiului de locuit, însă zonele utilitare, cum ar fi bucătăria sau baia, erau trecute pe plan secund, iar suprafața dedicată pentru acestea era foarte mică.


Astăzi, o familie cu 1-2 copii poate trăi într-un apartament de 2-3 camere și are la dispoziție o singură baie, ceea ce poate fi un inconvenient major, mai ales în aceste timpuri, când toți membrii au stat mai mult acasă din cauza pandemiei de COVID-19.


Totuși, există variante prin care poți transforma o debara sau o parte din hol într-o toaletă secundară, care să îți ofere mai mult confort.


SOLUȚII pentru transformarea unui spațiu mic într-o baie


Amenajare debara


Un studiu a dovedit că apartamentul perfect în care își doresc să locuiască românii are două băi și două dormitoare. Dacă totuși deții o proprietate cu doar două camere, ce are o singură baie, dar un spațiu de depozitare fix lângă aceasta, te poți gândi la amenajarea unei toalete de serviciu.
Tot ce trebuie să faci este să eliberezi bine zona, să măsori corect suprafața și să apelezi la un instalator care îți poate confirma dacă acea încăpere este potrivită pentru a fi amenajată ca o baie mică.

Amenajare în dormitor


Pe lângă spațiul de depozitare, există multe alte zone într-un apartament ce se pot transforma în băi. Dacă ai un dormitor matrimonial mare care se învecinează cu toaleta principală, te poți gândi să transformi o parte din acesta într-o baie.


Împărțirea unei băi mari


Chiar și o baie se poate transforma în două băi. Dacă ai o toaletă mare, dar nu folosești tot spațiul din ea, o poți despărți și poți adăuga o intrare separată. Vei obține două încăperi mai mici, dar extrem de folositoare unei familii numeroase.


Este bine de știut că nu ai nevoie de un spațiu uriaș pentru a construi o toaletă suplimentară. Chiar și un perimetru de 2 mp poate fi suficient pentru amenajarea acesteia. Însă, ideal ar fi ca peretele dintre baie și spațiul nou să nu fie de rezistență, iar acest lucru îl poți verifica în documentele cadastrale ale casei.


Prin peretele comun, instalatorul poate da o gaură suficient de mare pentru a crea scurgerea de la toaletă și pentru a trage racordurile de apă în noul spațiu. La fel de important este să faci un loc de aerisire pentru baia secundară, care poate fi chiar și spre cea principală.


Nu mai rămâne decât să montezi gresia, faianța și ușa de la intrare. Nu uita nici de obiectele sanitare! Fiind un spațiu mai mic, este bine să alegi un lavoar îngust și un robinet potrivit. Poți verifica oferta de baterii de baie de la Ideall pentru a-ți alege modelul preferat. În plus, toaleta o poți monta în perete pentru a ocupa cât mai puțin loc.


Dacă te gândești că investiția este prea mare, află că o baie în plus într-un apartament îi va crește valoarea cu aproximativ 10%, ceea ce poate fi un avantaj extraordinar în caz că vei vinde la un moment dat acea locuință pentru a-ți lua o casă mai mare.


În concluzie, amenajarea unei băi suplimentare este în primul rând o investiție în sănătate. În plus, diminețile tale vor fi mai liniștite știind că ai spațiul privat în care nu vei fi deranjat de nimeni.

Sursa foto: shutterstock.com

Comentarii

Ultimă oră