Sari la conținut

Cum se montează lustra și alte informații utile dacă vrei să faci asta acasă

cum-se-monteaza-lustra-si-alte-informatii-utile-daca-vrei-sa-faci-asta-acasa

Fie că ai nevoie de o schimbare în casa ta pentru a schimbă aspectul unei camere monotone cu un nou corp de iluminat deasupra capului, fie că efectiv ai nevoie să faci această schimbare pentru că vechea lustră s-a stricat, este important să realizezi acest lucru în siguranță.

Nimic nu strică o cină ca un candelabru care pare să cadă în paste sau o întrerupere bruscă de lumină.

Iată cum să instalezi lustra și alte informații utile pentru a putea să știi că faci asta în siguranță


Pentru început trebuie să îți faci o listă cele mai bune lustre, cum sunt cele de la homelux.ro, și să alegi un model care se potrivește cu casa ta. Apoi, după ce ai achiziționat un corp de iluminat nou, o să îți dai seama și de accesoriile necesare pentru pasul următor.

Acum este momentul să vezi care sunt instrumentele și materialele necesare pentru noul model de lustră - cum ar fi o surubelniță potrivită, clești cu vârfuri cu ac, scară, un dispozitiv de dezlipire/ tăiere, șurub de împământare, cutie electrică, bandă electrică, piulițe de sârmă și, bineînțeles, un tester de tensiune.

Oprește alimentarea corpului de iluminat din living de la panoul de curent principal. Testează firele de curent pentru a te asigura că alimentarea este oprită. Mută vârful unui detector de tensiune fără contact lângă fiecare fir pentru a te asigura că toate firele din cutie sunt oprite.

Dacă testerul se aprinde, oprește întrerupătoarele sau închide siguranțele una câte una până când lumina testerului se stinge. Abia acum poți să deconectezi firele de la corpul de iluminat.

Scoate piulița sau șuruburile care fixează vechea instalație luminoasă și efectiv demonteaz-o din tavan. Apoi scoate șuruburile care fixează bara de suport de cutia electrică și coboară dispozitivul de fixare.

De asemenea, un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este firul de împământare. Dacă știi că instalația ta electrică nu a fost prevazută cu împământare, atunci cheamă un electrician autorizat care să te ajute. Procedează la fel dacă ai cabluri din aluminiu!

Totodată, este indicat să realizezi pre-asamblarea pieselor care compun noua lustră, înainte de a o monta.

Acum poți poziționa toate firele (firul neutru de la corpul de iluminat la firele neutre din cutie) și apoi înșurubează bara transversală/ suportul la cutia electrică cu șuruburile. În această etapă, vei avea nevoie de un ajutor care să sprijine lustra în timp ce faci acest lucru.

Totuși, dacă firele vechi au capete răsucite sau deteriorate, tăie-le și îndepărtează din învelișul izolat cu o unealtă de deschis fire.

Pliază conductorii în cutia din tavan și montează suportul / capacul care acoperă instalația - cu piulița sau șuruburile decorative pentru a finaliza instalarea.

Adăugă becuri, pornește alimentarea cu curent de la panou și apoi pornește întrerupătorul pentru a îți verifica munca.

În concluzie, acestea sunt aspectele importante pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să îți montezi o lustră.

Sursa foto: Pexels.com

Comentarii

Ultimă oră