Sari la conținut

Studenţii de la Comunicare şi Relaţii Publice din Universitatea Transilvania Braşov au derulat un proiect prin care au vrut să atragă atragă publicul a o piesă de teatru a unor puşcăriaşi.

“Ne-aţi dat 58 de minute de libertate”. Este declaraţia unuia dintre interpreţii din piesa de teatru “Colonelul şi păsările” ce a avut loc miercuri, 18 noiembrie, ora 17.00, pe scena Centrului Cultural “Reduta”. Premiera piesei nu s-a bucurat de un foarte mare success, locurile din sală fiind majoritatea goale, chiar dacă intrarea a fost liberă. Pentru că din prima reprezentaţie interpreţii personajelor din „Colonelul şi păsările” nu au simţit că este apreciată munca depusă, studenţii de la Comunicare şi Relaţii Publice (CRP) din Universitatea Transilvania au sărit în ajutor. “Este foarte important ca detinuţii să ştie că pot să realizeze ceva constructiv, chiar dacă au trecutul pătat. Am analizat problema şi am venit cu soluţia, pentru că sunt puţine ocaziile în care putem arăta de ce suntem în stare, am profitat de ocazie”, spune Cristiana Tudor, studentă CRP, anul II.

Promovare la poliţie şi tribunal. Proiectul studenţilor nu s-a axat doar pe promovarea evenimentului, ci şi pe încurajarea deţinuţilor de a merge mai departe cu proiecte asemănătoare. De asemenea, au dorit să înveţe spectatorii să lase la o parte prejudecaţile în favoarea talentului şi artei. La cea de-a doua reprezentaţie sala a fost arhi-plină. Promovarea a fost facută atât în mediile de studiu (liceele braşovene, universitate, cămine) cât şi în instituţii publice, precum Poliţie şi Tribunal.

Încurajări. Mesajele de încurajare ale spectatorilor au fost strânse la finalul reprezentaţiei, acestea urmând să fie înmânate sub forma unor caiete de impresii direct deţinuţilor. „Colonelul şi păsările” va participa în perioada 25-26 noiembrie la Festivalul Naţional de Teatru al Deţinuţilor, de la Teatrul Notara din Bucureşti. Mai multe detalii despre piesa de teatru, proiectul studenţilor, declaraţiile regizorului, poze de la eveniment, sau mesajele spectatorilor se pot găsi pe blogul www.hgp.ro.

Comentarii

Ultimă oră