Sari la conținut
cum-salvam-pasarile-de-geamurileoglinda

Un grup de iubitori ai păsărilor din Brașov au scris presei sensibilizați de faptul că tot mai multe păsări mor izbindu-se de o clădire cu ferestre din sticlă reflectorizantă (gen oglindă).
„Nu este prima data când acest lucru se întâmpla, din păcate de cele mai multe ori nu sunt păsări comune, ci păsări care au cuiburile în pădurile din Brașov (cintezoi, ciocănitoare, pițigoi, bot gros etc.). Vă rugăm să ne îndrumați către o autoritate care poate lua măsuri în aceste situații“, au scris brașovenii.
Contactat de newsbv.ro,  președintele Societății Ornitologice din România, filiala Brașov, prof. dr. ing. Dan Traian Ionescu, a declarat: „Din păcate sunt mai multe astfel de clădiri în Brasov, în acest caz fiind o clădire proprietate privată și nu poate interveni Primăria sau alta autoritate, mai ales că nu există o legislație care să interzică un anumit tip de geam pentru că se lovesc păsările. Rezolvarea ar fi doar lipirea unor siluete de păsări răpitoare, care se găsesc de vânzare în diverse magazine pet-shop, dar mai ales la Hornbach“, a precizat prof. dr. ing. Dan Traian Ionescu, cadru didactic în cadrul Facultății de Silvicultură Brașov.

Comentarii

Ultimă oră