"De multe ori aţi găsit suc de portocale pe care scrie sută la sută natural, dar, în realitate, are doar 0,2% pulpă şi restul sunt zeci de chimicale" a afirmat preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică, Marian Cioceanu.
Pentru a evita astfel de situaţii trebuie să ştiţi că un produs eco sau bio trebuie să conţină trei însemne speciale care atestă certificarea de către o asociaţie recunoscută în Uniunea Europeană.
"Primul este cuvantul ecologic. Al doilea trebuie să fie această frunzuliţă, acest steguleţ verde cu o frunză stilizata din steluţe, care este semnul Uniunii Europene de Agricultură ecologică, sub care este un cod. Acel cod este codul organismului de certificare şi inspecţie", a mai spus Cioceanu.
Dacă la început românii se arătau reticienţi în ceea ce priveşte consumul de produse ecologice, în ultimii ani situaţia s-a schimbat.