Sari la conținut

Cum să găsești un stingător cu pulbere pentru mașina ta

cum-sa-gasesti-un-stingator-cu-pulbere-pentru-masina-ta

Nimeni nu își dorește probleme în trafic, dar există destule situații nefericite care se pot întâmpla și la care șoferii trebuie să știe cum să reacționeze. Capacitatea de a gestiona astfel de situații nu este singurul element care poate face diferența în momentele de cumpănă, ci și instrumentele aflate la dispoziția celor care încearcă să intervină. În cazul autoturismelor, acestea pot fi implicate în probleme grave, mai ales în eventualitatea în care se petrece un accident. Tocmai de aceea, autoritățile obligă șoferii să se supună unor reguli destul destricte atunci când vine vorba despre dotarea corespunzătoare a autoturismelor.

Pentru un plus de siguranță, acestea trebuie să dispună în permanență de un set de obiecte de protecție obligatorii. Mai exact, din nicio mașină nu trebuie să lipsească trusa medicală, triunghiurile reflectorizante, vestele fosforescente și nici extinctorul. Acesta din urmă este esențial în cazul unui incendiu și este de preferat să mergi pe varianta unui stingător cu pulbere. Iată de ce este util și necesar un extinctor auto și de ce stingătorul cu pulbere este cea mai bună variantă pentru care poți opta.


De ce îți trebuie un stingător cu pulbere în mașină


Pentru cei mai mulți dintre șoferi, este suficient argumentul siguranței pentru a explica necesitatea amplasării unui stingător cu publere în mașina lor. Acesta poate fi utilizat în momentele critice de după un accident, de exemplu, pentru a împiedica apariția flăcărilor. Evitarea unui incendiu poate salva viața șoferului, a pasagerilor, dar și a altor persoane din jurul autoturismului. Acest lucru poate fi imposibil, în lipsa unui extinctor care să funcționeze în permanență și care să poată acționa eficient.

Există și șoferi mai puțin conștiincioși, care nu se preocupă atât de tare de menținerea în parametri optimi a instrumentelor de acest gen din mașina lor. Pentru ei, există o altă metodă de conștientizare a importanței acestor detalii. Mai exact, este vorba despre normele legislative aflate în vigoare. Conform Codului Rutier, este obligatoriu ca fiecare autoturism care circulă pe drumurile publice din România să aibă în dotare un stingător de incendiu care să fie conform cu normele în vigoare, funcțional și valabil. Existența stingătorului este verificată inclusiv la ITP.

Sunt disponibile pe piața din România trei tipuri principale de stingătoare: stingător cu pulbere, cu spumă mecanică sau cu CO2. În cazul autoturismelor, cea mai utilă și eficientă variantă este cea a stingătorului cu pulbere. De regulă, sunt utilizate cele cu încărcătura P1, cea mai mică, deoarece ocupă mai puțin spațiu, au un preț accesibil și sunt și suficient de eficiente în caz de nevoie. Avantajul stingătoarelor cu pulbere este că sunt foarte eficiente atunci când sunt utilizate la stingerea unor începuturi de incendii din clasele A, B, C și E. Un astfel de stingător acționează cu brio și în spații închise, precum autoturismele sau interiorul instituțiilor, dar și în spații deschise, precum șantierele sau benzinăriile.


Unde găsești cel mai bun stingător pentru mașina ta


Pe vesta-magazinonline.ro poți găsi cele mai bune soluții de stingător pentru autoturismul tău. Cea mai bună variantă este cea a stingătorului auto cu pulbere, din categoria P1. Acesta are un volum de 1.000 de mililitri. Recipientul este din tablă de oțel, ceea ce îl transformă într-o ustensilă ușor de depozitat și de manevrat. Agentul propulsor este reprezentat de o pulbere ecologică uscată, foarte eficientă în situația incendiilor începute la bordul unei mașini. Stingătorul este certificat RAR, are o garanție de 12 luni și o valabilitate de 5 ani. Una dintre cele mai importante calități ale acestui stingător este reprezentat de faptul că recipientul este reîncărcabil, astfel că te vei putea folosi de el timp de multă vreme. Oricum, prețul este unul accesibil, având în vedere calitatea și eficiența stingătorului cu pulbere.

Comentarii

Ultimă oră