Sari la conținut

Cum să alegi mobila pentru un living de dimensiuni reduse

cum-sa-alegi-mobila-pentru-un-living-de-dimensiuni-reduse

Pentru multe din livingurile mici, unul din artificiile cele mai des folosite este de a crea iluzia unui spațiu de dimensiuni mai mari. Astfel, poți transforma o zonă care pare aglomerată într-una confortabilă și plăcută din punct de vedere estetic. Cel mai important este să te folosești de decor pentru a maximiza spațiul, dar și luminozitatea și să fii atent la felul în care faci uz de culori, dimensiuni dar și greutate.


Este de asemenea indicat să încerci noi lucruri. Uneori, ideile tradiționale cu privire la modul de decorare a unei sufragerii nu se potrivesc spațiilor de mici dimensiuni. De exemplu, în loc să folosești jaluzele, poți încerca draperii lungi și mătăsoase, care atrag atenția la spațiul vertical, creând astfel o iluzie de cameră încăpătoare.

Cu toate acestea, indiferent de mărime, livingul trebuie să fie atât un spațiu funcțional, pretabil petrecerilor și întâlnirilor, precum și unul de relaxare și de divertisment. Iată deci câteva metode, pentru a-i oferi camerei tale preferate dimensiune:


Folosește oglinzile - Foarte mulți designeri folosesc acest truc pentru a crea iluzia unui spațiu mai încăpător. Pentru living, una din cele mai folosite locuri de amplasat oglinda este zona centrală, creând astfel un punct de focalizare. Alt truc presupune să pui în fața oglinzii un accesoriu de iluminat, precum o lampă sau un sfeșnic cu lumânări aprinse, care va reflecta lumina în restul camerei, dând senzația unei ferestre în plus.

Atrage privirea înspre plafon - Nu uita că livingul tău are atât o dimensiune orizontală, cât și una verticală. De aceea, dacă beneficiezi de un plafon înalt, fă uz de spațiul extra pentru a-l decora cu mobila de living potrivită, precum un corp înalt de bibliotecă.


Folosește culorile neutre - atât pentru pereți, cât și pentru pardoseală, plafon sau tapițerie. O paletă de culori deschise, precum alb sau bej, are rolul de a dilata spațiul. De asemenea, tonurile deschise vor reflecta lumina, creând o ambianță strălucitoare. În plus, o paletă neutră de culori va da naștere unei zone de confort, de care are nevoie oricine după o zi lungă de lucru.

Alege mobila de living cu un aspect cât mai ușor - Va trebui să ții cont de cât de mult atârnă, din punct de vedere vizual, mobila din living. Astfel, poți alege acele piese cu linii subțiri, sau prin care se poate trece cu privirea. O măsuță de cafea din sticlă este perfectă în acest caz. De asemenea, poți opta pentru mobila cu picioare, care, față de piesele dintr-o singură bucată, pare că plutește.


Folosește o selecție de piese de mobilier de dimensiuni mici, ca să nu dai senzația că spațiul  este aglomerat, fiind dominat de mobilă. O canapea cu brațe subțiri este de preferat uneia cu brațe largi și cu multe perne în partea din spate.

Dacă spațiul este restrâns, poți renunța la canapea, înlocuind această piesă clasică de mobilier pentru living cu o măsuță de cafea, la care adaugi patru scaune. În cazul scaunelor, ia în considerare variantele fără brațe, care vor ocupa mult mai puțin spațiu.


Îți poți găsi cu ușurință inspirația pe motoraul de căutare FAVI.ro, alegerea preferată a românilor în materie de mobilă și accesorii!

Comentarii

Ultimă oră