Sari la conținut

Cum comentează Ryde şi Neagu bronzul mondial

cum-comenteaza-ryde-si-neagu-bronzul-mondial

Selecționerul echipei feminine de handbal a României, suedezul Tomas Ryde, a declarat, duminică, la conferința de presă de după finala mică a Campionatului Mondial, că tricolorele au fost foarte bine pregătite pentru partida cu Polonia, câștigată cu 31-22.

"A fost un meci fantastic împotriva numărului patru în lume. Am făcut un meci mare. Am fost foarte bine pregătiți. Sunt foarte fericit pentru că fetele au pus în practică toate planurile noastre. Sunt foarte fericit să lucrez cu aceste fete'', a declarat Ryde la conferința de presă.

Ryde a mărturisit că le-a sfătuit pe fete să uite meciul cu Norvegia, din semifinale, și să fie relaxate în finala mică.

Când soarta meciului era decisă, Ryde a vrut să le mulțumesc tuturor jucătoarelor pentru felul în care au muncit în ultimele patru săptămâni și le-a oferit șansa de a juca în finala mică, a mai spus suedezul, citat de site-ul Federației Internaționale de Handbal.

Cea mai bună jucătoare a echipei feminine de handbal a României, Cristina Neagu, a declarat că naționala noastră a cucerit meritat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, duminică, după 31-22 cu Polonia în finala mică, de la Herning.

''Am câștigat Liga Campionilor în vară (cu Buducnost Podgorica, n. red.) și m-am simțit extraordinar. Este o mare performanță pentru handbalul românesc, după zece ani vine o nouă medalie la un Campionat Mondial, chiar dacă e de bronz și nu e de argint, cum a fost acum zece ani. Dacă ne gândim cum am plecat la acest Mondial, câte șanse ne dădeam ... cel mai important pentru noi era să obținem un loc bun în vederea Jocurilor Olimpice. Am ajuns să jucăm pentru medalie și am câștigat o medalie extrem de meritată, după un joc foarte bun prestat, în care am condus din primul până în ultimul minut și nu am dat nicio șansă Poloniei'', a declarat Cristina Neagu imediat după meci.
"Vreau încă o dată să spun cât sunt de mândră și de fericită să joc cu aceste fete, să am acești antrenori, acest staff, dl Cheregi, care se ocupă cu filmatul, masorii, doctorii care au avut grijă de noi, toți care au făcut parte din staff la acest Mondial, sunt extrem de fericită și mândră că am putut să lucrez cu ei. Le mulțumesc din suflet, le mulțumesc oamenilor care au fost astăzi în tribună, oamenilor care ne susține din fața televizoarelor și oamenilor care ne susțin întotdeauna, indiferent de rezultat'', a mai spus golghetera Mondialului danez.

Neagu a dezvăluit că în urmă cu patru ani visa să realizeze o asemenea performanță:

''În 2011 am vorbit cu Cristina Vărzaru și cu câțiva prieteni apropiați și am spus că 2015 o să fie anul meu. Mi-a dat Dumnezeu șansa să câștig și Liga Campionilor, dar, știind că jucăm aici în Danemarca, mi-am dorit și am spus în momentul acela 'noi o să facem o performanță frumoasă la Campionatul Mondial și o să avem șanse să ne calificăm la Olimpiadă și o să fie anul meu'. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că în mare parte așa a și fost, nu am cuvinte să spun cât sunt de fericită în acest moment''.

Comentarii

Ultimă oră