Sari la conținut

Cum au stabilit judecătorii daunele morale de 360.000 de euro, în cazul lui Huidu

cum-au-stabilit-judecatorii-brasoveni-daunele-morale-de-360000-de-euro-in-cazul-lui-huidu

Judecătoria Braşov a motivat decizia sentinţei civile prin care Şerban Huidu a fost obligat la plata a 360.000 de euro către urmaşii victimelor sale. Banii vor fi plătiţi de societatea de asigurare, deoarece realizatorul TV avea încheiată, la momentul producerii accidentului, o poliţă RCA.
Ioana Câmpean, fiica Magdei Drăghici,  a demonstrat că pe lângă durerea inerentă suferită ca urmare a morţii mamei sale, a fost nevoită să-şi schimbe radical viaţa şi cariera pentru a duce mai departe afacerea familiei. Mai mult ea a susţinut că a avut de suferit şi din urma mediatizării excesive. "Analiza detaliată şi repetată a cazului în mass-media realizată nu numai imediat după producerea accidentului cât şi ulterior, până în prezent, au fost de natură a aduce permanent în actualitate evenimentul tragic a cărei victimă a fost mama părţii civile, făcând mai dificil pentru aceasta decât în mod obişnuit procesul de vindecare. De altfel, martorii au făcut referire la faptul că partea civilă a înlăturat din grila de programe toate posturile româneşti şi nu citeşte ziare pentru a nu retrăi în permanenţă trauma morţii mamei sale, situaţie care persistă şi în prezent" se arată în motivare, publicată de evz.ro.

Deşi Ioana Câmpean a cerut daune morale de 400.000 de euro, instanta i-a acordat doar 120.000 de euro "apreciind că aceasta reprezintă o justă despăgubire ţinând cont şi de practica instanţelor judecătoreşti în materie, respingând restul pretenţiilor formulate" se arată în motivarea judecătorească.

În celălalt caz,  familia lui Balog Mircea a demonstrat că acesta era principalul întreţinător al familiei în condiţiile în care soţia sa era pensionată de boală de mai mult timp, iar fiul său nu are venituri mari.Or, arată judecătorii, în prezent,  familia nu beneficiază de aceleaşi posibilităţi datorită lipsurilor materiale, ceea ce, în opinia instanţei, este de natură a-i crea acesteia şi un prejudiciu moral prin modificarea negativă a nivelului calitativ al vieţii, prejudiciu care trebuie compensat prin plata unei sume de bani.

Deşi mama şi fiul au cerut împreună tot 400.000 de euro, instanţa nu le-a acordat mai mult de 120.000 de euro la fiecare, sumă care constituie, în opinia judecătorilor, o justă reparare a prejudiciului moral.

Decizia instanţei nu este definitivă, societatea de asigurări a atacat-o la Curtea de Apel Braşov. Termenul de judecată este pe 7 martie.

Comentarii

Ultimă oră