Sari la conținut

Cum arată bărbatul ideal în viziunea femeilor doritoare de relaţii stabile şi de durată

cum-arata-barbatul-ideal-in-viziunea-femeilor-doritoare-de-relatii-stabile-si-de-durata

Conform unui studiu recent, femeile din ziua de azi preferă bărbaţii cu barbă mai scurtă pentru relaţii efemere şi pe cei cu barbă lungă pentru cele stabile. Concluziile studiului au fost publicate în Journal of Evolutionary Biology, informează Medical News Today, citat de Agepres.

Pentru a afla de unde provine această diferenţă, oamenii de ştiinţă au fotografiat 36 de bărbaţi în trei stadii de creştere a părului facial: raşi, cu început de barbă şi cu barbă lungă (de cel puţin patru săptămâni). În plus, fotografiile a 16 dintre aceştia au fost modificate pentru a accentua sau a diminua trăsăturile masculine sau feminine. Oamenii de ştiinţă au cerut apoi unui număr de 8.520 de femei să vizioneze toate pozele, să clasifice gradul de atractivitate al fiecărui bărbat şi să exprime cât de atrăgători îi consideră pe aceştia pentru relaţii de scurtă şi de lungă durată.

Oamenii de ştiinţă au observat că femeile îi găseau pe bărbaţii cu barbă drept cei mai atrăgători pentru relaţii de lungă durată. Cei cu început de barbă şi cei proaspăt raşi au fost preferaţi pentru relaţii de scurtă durată. Potrivit echipei de cercetători, explicaţia constă în faptul că începutul de barbă şi mai ales barba mai lungă maschează trăsăturile considerate de femei ca fiind neatrăgătoare.

Comentarii

Ultimă oră