Sari la conținut

Cum alegi şcoala de şoferi în funcţie de personalitatea ta

cum-alegi-scoala-de-soferi-in-functie-de-personalitatea-ta

Dacă te-ai hotărât să începi şcoala de şoferi câteva sfaturi utile te vor ajuta să obţii permisul de conducere. Alegerea şcolii de şoferi este un pas important în obţinerea permisului de conducere dar cel mai important pas este acela de a găsi omul potrivit care să te înveţe să conduci.

Instructorul auto are un rol esenţial în formarea ta ca şofer şi de aceea, este foarte important să fiţi cât de cât compatibili. Este bine să ai o discuţie cu instructorul înainte de a începe cursurile împreună şi dacă este posibil, chiar să asişti la o şedinţă înainte de a începe orele de conducere, pentru a-ţi putea face o părere cu privire la experienţa şi atitudinea acestuia. Experienţa este un criteriu important, deoarece un instructor care profesează de mulţi ani este de preferat unuia care a intrat de curând în branşă. De asemenea, atitudinea acestuia este importantă. Nimeni nu îşi doreşte un instructor care să te trimită să ştergi indicatorul dacă nu opreşti la STOP sau să vorbească la telefon în timp ce îţi face semne sa schimbi direcţia de mers. Când ai găsit instructorul - competent şi experimentat - poţi fi sigur că are şi răbdarea să-ţi explice, ori de câte ori ai nevoie, acelaşi lucru.

Este foarte important ca instructorul să fie autorizat de Ministerul Transporturilor să desfăşoare această activitate. Nu orice autovehicul pe care scrie ŞCOALA are dreptul să facă pregătire în vederea obţinerii permisului de conducere.

Rezultatele profesionale sunt foarte importante. Procentul de promovabilitate este un indicator de performanţă care îţi spune totul despre competenţa profesională a unui instructor auto. La sediul şcolii de şoferi ar trebui să găseşti afişate informaţii despre câţi cursanţi a pregătit un instructor într-un semestru şi câţi dintre aceştia au promovat proba de traseu la prima examinare. Un instructor performant nu ar trebui să aibă o promovabilitate mai mică de 50%. În cazul în care şcoala de şoferi nu afişează aceste informaţii poţi folosi ca sursă Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor. (DRPCIV)

Desigur, nu doar instructorii scolilor de soferi sunt de vină atunci când anumiţi candidaţi nu trec de examenul auto. Pe lângă partea practică cursantul are datoria să se prezinte la toate orele de legislaţie unde se prezintă conceptele de bază din Codul rutier şi se rezolvă teste auto.

Daca esti interesat de o anumita scoala de soferi Brasov, poti gasi informatii complete pe aceasta pagina.

Comentarii

Ultimă oră