Sari la conținut
cu-cine-se-intalneste-victor-ponta-in-sua

Victor Ponta se află săptămâna viitoare,  în SUA, unde are programate întâlniri cu mai multe companii americane. Din delegaţia care îl însoţeşte va face parte ministrul pentru energie, Constantin Niţă (PSD), şi ministrul mediului, Rovana Plumb (PSD), scrie cotidianul.ro.
„Luni , voi avea întâlniri la nivel econnomic cu reprezentanţi ai câtorva dintre marile companii care activează deja în România, companii din domeniul energiei, IT, domeniul industriei de utilaje şi tehnologii moderne. Este vorba de Motorola, Chevron, IBM, HP”, a spus Victor Ponta. El a ţinut să precizeze că vizita sa în SUA nu s-a făcut prin intermediul unor companii private.
„Vreau să precizez că o vizită oficială, pentru a te întâlni cu oficiali de stat, nu se face şi nu s-a făcut nici în această situaţie prin intermediul unei companii sau a unei firme private. Vizitele oficiale se fac numai prin intermediul reprezentanţelor diplomatice. MAE şi departamentul de stat omolog al SUA sunt singurele instituţii care au fost implicate în această vizită”, a declarat Ponta.
Întrebat dacă ia în calcul şi o întâlnire cu Barack Obama, Ponta a răspuns că nu s-au făcut demersuri în acest sens, argumentând că „nivelul de întâlnire este între şefi de stat, preşedinte-preşedinte”. Ponta va fi primit la Casa Albă de vicepreşedintele Joe Biden. „SUA nu au prim-ministru, însă de relaţia şi de parteneriatul special cu România vicepreşedintele Joe Biden este cel care a răspuns în cadrul administraţiei americane”, a argumentat Ponta. De asemenea, şeful Executivului spune că va avea „întâlniri în cadrul Congresului cu acei reprezentanţi care au în sarcină directă modificarea legislaţiei care să permită pe viitor includerea României în programul Visa Waiver”.

Comentarii

Ultimă oră