Sari la conținut

Cros în Parcul Tractorul în beneficiul persoanele suferinde de epilepsie

cros-in-parcul-tractorul-in-beneficiul-persoanele-suferinde-de-epilepsie

Braşovenii care vor să facă mişcare şi să ajute o cauză, se pot înscrie pentru „Epilepsy Challenge Romania”.

Evenimentul va avea loc în 8 iunie 2019, în Parcul Tractorul, startul fiind dat la ora 10.00.

Crosul are un traseu de 5 kilometri – 5 ture de parc, iar fondurile strânse din acest eveniment vor fi redirecţionate pentru „achiziţionarea a 4 aparate video EEG, prin care să putem dezvolta reţeaua deja existentă de Telemedicină în Epilepsie”, după cum au precizat organizatorii.


    De asemenea, aceştia îşi mai propun „înfiinţarea unui centru naţional de sprijin psihologic al părinţilor care află acest diagnostic pentru copilul lor şi de sprijin psihologic al adolescenţilor care află acest diagnostic; centrul este de tip call center online în care medici şi psihologi îşi oferă expertiză, însă include şi o platforma offline de orientare medicală şi va reprezenta o sursă de informare sigură şi competentă pentru pacienţi şi aparţinătorii acestora”.

  Nu în ultimul rând, organizatorii vor, prin acest eveniment, reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din România.

Conform statisticilor, aproximativ 400.000 de persoane suferă de epilepsie, în România.


    „Epilepsy Challenge Romania” se desfăşoară anul acesta şi în Alba Iulia, Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu şi Târgu Mureş.

Comentarii

Ultimă oră