Sari la conținut

Criză de personal și de locuri în creșele brașovene

criza-de-personal-si-de-locuri-in-cresele-brasovene

Cele 805 locuri din cele opt creşe braşovene sunt de mult ocupate, iar numărul micuţilor aflaţi pe listele de aşteptare este impresionant. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public de Administrare Creşe din Braşov, în „aşteptare” sunt peste 700 de cereri.

Pentru a mai rezolva deficitul de locuri din creşe, Primăria Braşov a anunţat încă de la începutul anului că are în plan construirea a două unităţi noi, una în cartierul Astra, iar cealaltă în noua zonă rezidenţială din cartierul Tractorul.

Nu doar numărul de locuri în creşe este o problemă, ci şi lipsa personalului.

Astfel, Serviciul de Administrare a Creşelor a scos la concurs 16 posturi de educator-puericultor, dintre care şapte pentru debutanţi şi nouă pentru cei cu vechime, toţi fiind obligaţi să aibă studii superioare.

La concurs sunt scoase şi  4 posturi de îngrijitoare cu studii medii sau generale, 2 posturi de asistent medical cu studii postliceale şi vechime de cel puţin şase luni.

Serviciul de Administrare a Creşelor caută şi 3 de magazioneri cu studii medii şi vechime de şase ani. Termenul limită de depunere a dosarelor de candidatură este 18 septembrie, iar testările vor avea loc în perioada 25 – 28 septembrie.

Comentarii

Ultimă oră