Fostul poliţist Cristian Cioacă, transferat în această după amiază din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Colibaşi, odată cu trimiterea în judecată pentru omor calificat, va sta trei săptămâni în carantină, după care va fi mutat în secţia de arestaţi preventive, conform Agerpres. În timpul celor 21 de zile de carantină, Cioacă va fi supus mai multor investigaţii medicale, pentru a-i fi evaluată starea de sănătate, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, subcomisarul Raluca Dinişor. După expirarea perioadei de carantină, el va fi transferat în secţia destinată persoanelor arestate preventiv, unde va rămâne pe durata procesului de la Tribunalul Argeş. Cristian Cioacă va avea dreptul la patru vizite pe lună, va putea primi pachet de la familie şi va putea face cumpărături de la magazinul aflat în incinta penitenciarului. Dosarul în care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu a fost înregistrat miercuri la Tribunalul Argeş, primul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 4 martie.
Dosarul a fost repartizat Completului 4 - Fond de la Secţia Penală a Tribunalului Argeş. Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi respectiv fratele Elodiei, s-au constituit părţi civile în proces, conform informaţiilor publicate pe site-ul instanţelor de judecată din Argeş.
Cristian Cioacă a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis în august 2007 soţia, avocata Elodia Ghinescu. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.