Sari la conținut

Crina Coco Popescu şi Dumitru Prunariu, pe lista celor mai frumoşi români

crina-coco-popescu-si-dumitru-prunariu-pe-lista-celor-mai-frumosi-romani

Sub sloganul "Priveşte, Captează, Memorează" proiectul "Români Frumoşi" propune publicului larg prezentarea mai multor personalităţi contemporane din diverse domenii, oameni pe care trebuie să-i cunoştem.
Printre aceştia se află braşovenii Crina Coco Popescu şi Dumitru Prunariu dar şi Regele Mihai, Victor Rebenciuc, Nicu Covaci şi mulţi alţii.
“Români Frumoşi” este un proiect cultural-fotografic inițiat de Matei Buţă şi organizat împreună cu Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate. Este o iniţiativă tânără, ambiţioasă și entuziastă. Un grup de tineri şi-au spus că pot schimba ceva. Au început în 2011 când au trecut pe o listă personalități din 15 domenii, de la muzică la istorie, de la film la cercetare ştiinţifică, și i-au ales pe cei care au uimit. Matei Buță a gândit conceptul fotografic și împreună cu echipa de asistenți foto a încercat să capteze fiecare dintre aceste personalități în fotografii memorabile. Cei 29 de români frumoși se reunesc pentru prima oară în expoziția deschisă publicului în perioada 5 - 19 ianuarie în București şi va urma ca în curând toate personalităţile să apară şi pe site-ul români-frumoşi.ro.

Tinerii ştiau despre Crina Coco Popescu că este prima alpinistă din lume care a urcat pe cei mai înalți 7 vulcani de pe cele 7 continente. La 6 ani a făcut prima cucerire, Vârful Omu, de atunci a avut 21 de expediții, Seven Volcanoes cuceriți și astfel a devenit femeie …pe munte. Matei a gândit un scenariu pentru o fotografie în care să surprindă aceste elemente definitorii, a pregătit echipamentul foto și a plecat pe munte împreună cu Coco și tatal ei. VEZI MAI MULTE IN VIDEO.

Şi Dumitru Dorin Prunariu a avut parte de o şedinţă foto. Doar că în cazul lui peisajul şi anotimpul au fost altele iar organizatorii şedinţei povestesc pe site: "Am reuşit să-l prindem pe dl. Prunariu în singura zi liberă între două convenţii, una în America şi alta în Arabia Saudită. Toate pregatite, am început să fotografiem. Din aproape’n aproape ajungem încet la formula finala. Cerul e bun, fundalul e bun. " VEZI POZA IN GALERIA FOTO.

Comentarii

Ultimă oră