Sari la conținut

„Creşă specială” de 64 de locuri, în zona nouă a cartierului Tractorul

cresa-speciala-de-64-de-locuri-in-zona-noua-a-cartierului-tractorul

 Grupele vor fi compuse din 10 - 12 - 15 copii

Proiectul creşei din zona nouă a cartierului Tractorul a ajuns în faza licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, documentaţia fiind transmisă către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, pentru a o verifica înainte ca anunţul să fie lansat pe platforma electronică de achiziţii publice.


   Conform informaţiilor viceprimarului Braşovului, Costel Mihai, creşa va avea o capacitate de 64 de locuri şi va cuprinde dotările necesare pentru cinci grupe de copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni şi 3 ani.


   La noua creşă vor funcţiona două grupe mari (fiecare a câte 15 copii), două grupe mijlocii (fiecare a câte 12 copii) şi o grupă mică (în care vor putea fi înscrişi 10 copii).

Valoarea estimată a contractului este de 9.705.609 lei cu tot cu TVA, iar constructorul care va obţine contractul va avea la dispoziţie trei luni pentru etapa de proiectare şi 15 luni realizarea lucrărilor.


   Creşa va funcţiona într-o clădire cu demisol, parter şi etaj, însă sălile de curs vor fi amenajate numai la parter, aceasta fiind o cerinţă legală.


   Terenul pe care va fi amplasată creşa are o suprafaţă de 3.176 mp şi este situat pe strada Turnului nr. 5. El a fost donat de un dezvoltator imobiliar din zonă.


   Viceprimarul a precizat că „această creşă va avea o arhitectură modernă şi o cromatică adaptată zonei respective. Faţada va fi izolată cu vată minerală, pentru un consum energetic redus şi finisată decorativ cu cărămidă tip Klinker şi placare cu lemn Trespa. De asemenea, va exista o curte cu funcţiuni pentru copii cu vârste de 1-3 ani”.

Comentarii

Ultimă oră