Sari la conținut

Covid 19: Astra şi Griviţei, cele mai afectate cartiere din Brașov

covid-19-astra-si-grivitei-cele-mai-afectate-cartiere-din-brasov

Sfatul DSP: Purtaţi masca pe strada continuu!


  Din anchetele epidemiologice efectuate până acum de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, cele mai afectate cartiere din Braşov de infecţia cu Sars Cov 2 sunt Astra şi Griviţei.


  „Asta şi pentru că sunt zone cu mai multe blocuri, cartiere cu o densitate mai mare de populaţie, iar în aceste zone ar fi de dorit ca recomandarea noastră privind purtarea continuă a măştii de protecţie să fie ascultată. Nu ne dorim un stat poliţienesc, nu ne dorim să ajungem la obligativitatea purtării măştii, ci preferăm să mergem pe educarea populaţiei, dar dacă se va impune, probabil că vom ajunge şi acolo”, a declarat dr. Andrea Neculau (foto), şefa DSP Braşov.


    „Recomandarea mea pentru braşoveni este ca atunci când ies din casă să poarte masca. Nu să şi-o dea jos atunci când sunt în zone aerisite, ci să le poarte tot timpul. Asta şi pentru că atunci când ajungi într-o zonă aglomerată, de exemplu, uiţi să o pui la loc. Bine ar fi ca populaţia să fie disciplinată şi educată să poarte această mască pentru a evita să se infecteze”, a mai spus şefa DSP Braşov.

Comentarii

Ultimă oră