Sari la conținut

Corul Lutheránia din Budapesta susține duminică un concert la Biserica Neagră

corul-luthernia-din-budapesta-sustine-duminica-un-concert-la-biserica-neagra

Duminică, 21 mai 2017, de la ora 17.00, va susține un concert în Biserica Neagră, corul Lutheránia din Budapesta, Ungaria, alături de Orchestra de Cameră Budapest, sub bagheta dirijorului Salamon Kamp.

În program se află: „Misa în si minor” de J.S. Bach, BWV 232.

Considerată de mulți drept cea mai complexă lucrare vocal-simfonică alături de Missa solemnis a lui Beethoven, „Misa în si minor” de Johann Sebastian Bach, BWV 232 (singura misă latină a lui J. S. Bach) va fi audiată la Biserica Neagră.

Corul Lutheránia, fondat în anul 1904 de către Biserica Luterană Deák tér - scaun episcopal - din Budapesta, are ca principal scop promovarea şi interpretarea patrimoniului muzical lăsat moştenire de Johann Sebastian Bach, ca şi comoară a muzicii religioase luterane. Urmărind permanent ridicarea nivelului de performanţă artistică, corul a oferit, de-a lungul timpului, mulţi artişti maghiari, colaborând, totodată cu celebrităţi ale muzicii de operă şi instrumentişti de top. De cele mai multe ori, prestațiile Corului Lutheránia, care nu pot fi considerate doar nişte simple concerte, ci ritualuri sacre şi festive, umplu bisericile la capacitate maximă.

În 2004, anul jubiliar al centenarului său, corul a primit Premiul Kölcsey şi a fost distins cu Ordinul Patrimoniului Maghiar, pentru întreaga sa activitate concertistică deosebită.

Călătoriile corului în afara granițelor țării sunt ocazii rare și excepționale; de aceea prezența acestui cor în Biserica Neagră în anul în care se aniversează 500 de ani de Reformă luterană, este onorantă pentru Brașov.

Concertul va avea loc duminică, 21 mai 2017, de la ora 17.00 la Biserica Neagră din Brașov (Curtea Johannes Honterus Nr. 2).


  Costul unui bilet este de 20 lei. Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Bisericii. Copiii cu vârste între 0 şi 7 ani au intrare gratuită.

Comentarii

Ultimă oră