Sari la conținut
corul-de-tineret-bach-serbeaza-20-de-ani

Jugendbachchor (Corul de Tineret „Bach” al Bisericii Negre) serbează 20 de ani de activitate muzicală prin concertul de închidere a celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Dietto Musicale de la Prejmer. Alături de Orchestra Festivalului, şi sub conducerea muzicală a dirijorului Steffen Schlandt,  tinerii muzicieni îi aşteaptă pe toţi doritorii la concertul de duminică, 25 august, începând cu ora 17:00, în Biserica fortificată Prejmer.

Activitatea Corului de Tineret „Bach” se leagă strâns de concertele de la Prejmer, fiind o prezență constantă la ediţiile festivalului Diletto Musicale de până acum. Concertul de duminică va prezenta mostre muzicale din activitatea de două decenii marcate de diversitate: de la componenţa corului până la repertoriul ce se întinde din renaştere, prin baroc şi clasicism, până în zilele noastre. Programul va conţine lucrări tradiţionale din America de Sud şi de Nord, compoziţii de Bach, Händel, Charpentier, Bruckner, precum şi muzică gospel sau contemporană.

„În fiecare an punctul central al activităţii corului nostru este concertul de la Prejmer. Concertul de anul acesta reprezintă o dublă aniversare: 20 de ani de la naşterea Jugendbachchor şi 15 ediţii ale festivalului Diletto Musicale la Prejmer. Popularitatea acestor concerte a condus la extinderea manifestărilor muzicale şi în alte biserici din zonă sub denumirea de Musica Barcensis (Muzica în Ţara Bârsei)”, a declarat Steffen Schlandt, iniţiatorul festivalului.

Jugendbachchor (Corul de Tineret „Bach” al Bisericii Negre) a fost înfiinţat în 1993 de către Eckart Schlandt, din dorinţa de a aborda, cu membrii mai tineri ai corului Bach din Brașov, un repertoriu interesant şi motivant. Începând cu anul 2004 corul, care aparţine Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Braşov, este condus de Steffen Schlandt. Cântăreţii au alcătuit împreună un repertoriu ce cuprinde piese vocal-instrumentale de la una până la 8 voci din perioada Evului Mediu și până la modernism. Cei aproximativ 20 de membrii fac parte din şase confesiuni şi vorbesc trei limbi materne, legându-i aceeaşi pasiune pentru muzică şi o prietenie dezvoltată şi în alte activităţi pe lângă repetiţiile de cor.

Intrarea la concert este liberă, cei prezenţi putând face la final o donaţie care să sprijine acest festival.

Comentarii

Ultimă oră