Sari la conținut
corona-si-promovarea-in-trei-acte

Lider etape la rând în seria B2, Corona Braşov trăieşte periculos finalul de campionat! Formația lui Daniel Bona a alternat evoluțiile spectaculoase (victorii afară la Mioveni sau Timişoara), cu unele mai puțin reuşite (înfrângere cu UTA Arad şi remize pe teren propriu cu FCM Maramureş Baia Mare sau cu Luceafărul Oradea).
Deşi nu a plecat din start ca favorită la promovare, Corona  e acum la trei partide distanță de prima ligă: primul hop, sâmbătă la Râmnicu Vâlcea !
Vâlcea, primul hop! Socotelile celor de la Corona, sunt extrem de simple: şase puncte în următoarele trei jocuri şi Braşovul va avea două echipe în prima ligă!  
Primul examen, cel de sâmbătă, de la Râmnicu Vâlcea, se anunță unul foarte dificil. Lipsiți de emoții pe final de campionat, localnicii au un singur motiv de a trage tare cu Braşovul: să ajute cealaltă echipă din județ, Damila Măciuca, să promoveze.Vâlcea este antrenată de Alexandru Pelici, care a avut sub comandă mulți jucători de la Corona, fie la Forex Braşov fie la Voința Sibiu.
„Venim după două rezultate mai slabe, trebuie să ne adunăm pentru a nu da cu piciorul unei munci de un an de zile. Mergem să jucăm şi vom încerca să câştigăm. Avem şi o revanşă de luat, după înfrângerea din tur, de pe teren propriu. Este presiune pe jucătorii noştri, dar dintre aceştia sunt mulți cu experiență, care au mai trecut prin asemenea situații.” spune principalul Coronei, Daniel Bona.
Jucătorii sunt încrezători. Chiar şi cu buzunarele goale, jucătorii Coronei sunt optimişti. „Vâlcea este o echipă foarte bună, care s-a schimbat față de tur. Dacă începea acum campionatul, sunt sigur că se băteau la promovare! Va fi un meci greu pentru noi, dar mergem acolo să câştigăm, pentru că avem mare nevoie de victorie. Trebuie să venim cu trei puncte de la Vâlcea şi sunt sigur că şi problemele financiare se vor rezolva!” este de părere portarul Traian Marc.
„Echipa trece printr-o perioadă mai grea, totul depinde însă numai de noi. A sosit momentul să dăm din nou dovadă de caracter, să ne atingem țelul: promovarea! Sunt probleme, jucătorii sunt nemulțumiți. Conducătorii sunt aproape de noi şi ne-au explicat situația, suntem convinşi că problemele se vor rezolva aşa cum ni s-a promis. Trebuie să trecem peste tot şi în ultimele trei etape să dăm tot ce avem mai bun. Este o şansă unică pentru mulți jucători, poate niciodată nu vor mai ajunge în situația asta, aşa de aproape de promovare!” spune şi mijlocaşul Florin Stângă.
Corona are restanțe la jucători. Situația la gruparea de sub Tâmpa este departe de a fi roză! Obişnuiți cu plata salariilor la timp, fotbaliştii s-au trezit dintr-o dată (două luni), cu restanțe… pe carduri ! “Când eşti obişnuit să-ți iei banii la timp, după care apar întârzieri cu plățile, este normal să apară nemulțumiri în rândul jucătorilor. Când intrăm însă pe teren, uităm aceste lucruri şi încercăm să dăm totul pentru a câştiga cele trei puncte!” spune portarul Coronei, Traian Marc.
Viața nu e roz la Corona! Corona poate scăpa printre degete o promovare, la care este drept că la începutul sezonului nu spera! Presiunea apărută pe parcurs şi-a pus amprenta pe jucătorii Coronei, care au oscilat evo­luțiile bune şi foarte bune cu unele slabe spre mediocre. De ceva timp, la echipă a fost adus ca director tehnic, Aurel Țicleanu, dar şocul... nu a apărut, lucru recunoscut şi de jucători. „Noi aveam o anumită viziune asupra fotbalului, dom­nul Țicleanu are concepțiile dânsului! De ce nu am jucat în ultimele două etape? Întrebați-l pe domnul director tehnic…” spune mijlocaşul Florin Stângă.

Comentarii

Ultimă oră