Sari la conținut
corona-pierde-in-prelungiri-

Echipa de hochei pe gheaţă, Corona Wolves Braşov, a pierdut partida cu formaţia maghiară Dab Docler, după prelungiri, cu scorul de 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1). Chiar dacă au pierdut, „lupii” lui Greg Lindqvist au oferit un adevărat spectacol în partida cu Dab Docler.

În runda a treia a Ligii Mol, hocheiştii de sub Tâmpa au primit vizita campioanei en-titre, Dab Docler. În primele două jocuri din această ediţie a Ligii Mol, braşovenii au reuşit să câştige în deplasare cu SC Miercurea Ciuc, scor 4-2, şi cu Ujpesti Budapesta, scor 4-2. Partida cu maghiarii de la Dab Docler a fost una extrem de echilibrată şi disputată. Spectatorii au văzut un hochei de cea mai bună calitate, jucat în mare viteză şi cu o sumedenie de ocazii de poartă. Din păcate arbitri nu s-au ridicat la nivelul jocului prestat de cele două echipe şi au stârnit hohotete de râs cu deciziile pe care le-au luat. În prima treime, Dab Docler a reuşit să puncteze în minutul 12’50’’. După un offside de aproximativ trei metri, nesesizat de fluieraşii acestei întâlniri, Pisarenko este eliminate pentru două minute, iar cei de la Dab profită din plin de omul în plus şi deschid scorul prin Ladanyi. Astfel s-a intrat la cabine cu formaţia maghiară în avantaj de un gol.
Semnalul revenirii. Repriza secundă a debutat în forţă, Corona dorind să restabilească egalitatea. Din păcate Bonar, Gliga sau Zsok nu au găsit drumul spre gol. Ritmul foarte bun în care s-a desfăşurat jocul i-a luat prin surprindere pe fluieraşii maghiari, care au greşit din nou. Corona a rămas cu doi oameni mai puţin pe gheaţă după eliminările lui Wehrs şi Pisarenko, iar trupa maghiară a profitat şi a dus scorul la 2-0, după reuşita aceluiaşi Ladanyi din minutul 34’48”. Hocheiştii de la Corona au crezut în continuare în şansa lor de a întoarce rezultatul şi au apăsat şi mai tare pe acceleraţie, reuşind să domine categoric ultima parte a reprizei secunde. Acest lucru a fost vizibil şi pe tabela de marcaj, Antal Zsombor reuşind un gol senzaţional în ultimul minut al reprizei. „Zsombinator” a fost aplaudat minute în şir de publicul present în număr mare pe arena din parcul Tractorul. După două treimi din joc, Dab Docler conducea cu scorul de 2-1.
Repriză dominată de Corona Wolves. În ultima parte a jocului, braşovenii au dominat autoritar şi au reuşit să egaleze în minutul 43, după ce Hietamaki a înscris cu un şut de la distanţă, în condiţii de superioritate numerică. „Lupii” au continuat să atace şi au ratat câteva oportunităţi importante de a încheia jocul în favoarea lor. Din păcate nu au reuşit să puncteze până la finalul celor 60 de minute de joc şi s-a intrat în prelungiri. Deşi au început foarte bine repriza de prelungiri ratând o şansă bună de a cuceri cele două puncte puse în joc, braşovenii au pierdut întâlnirea la o fază stupidă. Somogyi a punctat decisiv după o eroare în defensiva noastră şi asfel Dab cucereşte două puncte foarte importante pe terenul Brşovului.
Surpriza Ferencvaros.  Luni seara, Ferencvaros a reuşit surpriza acestei runde învingând fără drept de apel formaţia Miskolc în deplasare, scor 6-2. Într-o altă partidă din Liga Mol, HSC Miercurea Ciuc a învins formaţia Ujpest cu scorul de 6-1. Astfel după trei runde disputate, Corona „Wolves” Braşov este pe locul doi în clasament cu 7 puncte, la egalitate cu liderul Nove Zamky. Locul trei este ocupat de cei de la Miskolc cu cinci puncte. Dab Docler şi HSC Miercurea Ciuc au strâns câte patru puncte, Ferencavaros are trei, iar ultimul loc este ocupat de cei de la Ujpesti cu 0 puncte.  
Mulţumit de joc, dezamăgit de rezultat. La finalul partidei, antrenorul „lupilor”, Greg Lindqvist, era mulţumit de modul în care au jucat elevii săi, dar era trist pentru că nu a reuşit să câştige jocul. „Am jucat mult mai bine decât în meciul cu Ujpesti. A fost un meci foarte bun al ambelor echipe. Am avut şansa să câştigăm, după ce am egalat. În prelungiri, Dab s-a impus dar, la fel de bine, puteam să o facem şi noi. Am primit un gol stupid, într-un moment în care aveam pucul sub control. Trebuie să eliminăm astfel de erori şi cred că suntem pe u drum bun. Se vede faptul că am lucrat mult la condiţia fizică a jucătorilor iar Bonar, care a condus antrenamentele fizice din vară, şi-a făcut treaba foarte bine. Acum mergem în Slovacia şi Ungaria pentru trei meciuri, de la care ne propunem să aducem maximul de puncte”, a spus la finalul jocului, tehnicianul Greg Lindqvist. În următoarea partidă, „lupii” lui Lindqvist se vor duela, în deplasare, cu Nove Zamky, vineri, de la orele 19.00.

Comentarii

Ultimă oră