Sari la conținut

Corona merge cu trei echipe în turneele finale de la handbal junioare

corona-merge-cu-trei-echipe-in-turneele-finale-de-la-handbal-junioare

CSM Corona Braşov va avea trei echipe în turneele finale ale Campionatelor Naţionale de handbal pentru junioare!

Federaţia Română de Handbal a decis să încheie sezonul 2019-2020 în campionatele de juniori prin disputarea direct a ultimei faze a competiţiilor, cu echipele situate pe locuri calificabile în urma întocmirii clasamentelor actuale, conform criteriilor finale.


   Gruparea braşoveană are astfel calificate echipele de junioare 1 (antrenori Simona Gogîrlă şi Vasile Curiţeanu), junioare 2 (Mihaela Seifer şi Adrian Băluţ) şi junioare 3 (Dumitru Berbece şi Eugen Ciulei).

Turneele, la care vor participa primele 8 echipe din ţară la fiecare categorie de vârstă, vor avea loc la cel puţin 30 de zile de la reluarea antrenamentelor în sală, cel mai probabil înaintea startului următorului sezon, la finalul lunii august sau începutul lunii septembrie 2020.

    Campionatele de handbal juniori s-au întrerupt la jumătatea lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

În competiţia junioarelor 1, Corona încheiase cele două faze ale sezonului regulat cu maxim de puncte şi mai avea de disputat doar acest turneu final.


   În schimb, la junioare 2 mai erau de jucat trei etape, Corona fiind lider în grupa în care era repartizată, echipa de junioare 3 aflându-se într-o situaţie asemănătoare, cu câteva etape rămase din sezonul regulat şi fiind lider în grupă.

Deşi încurajează jocul, decizia FRH de a programa turneele finale după pauza de vară (mai devreme nu ar fi fost posibil din cauza situaţiei Covid-19) naşte situaţii delicate. Mulţi dintre jucători trec dintr-o generaţie în alta sau chiar schimbă clubul în perioada de vacanţă, iar atunci când va fi posibilă reluarea antrenamentelor, toată lumea o face cu gândul la viitorul sezon. Astfel că, în multe cazuri, un antrenor a avut la dispoziţie un lot pe parcursul sezonului regulat şi se va prezenta cu el mult schimbat la turneul final.


    În cazul Coronei există un caz chiar mai delicat, cel al echipei antrenate de Simona Gogîrlă. Practic, fosta internaţională va începe în vară pregătirea pentru Divizia A (cu scopul de a promova handbalul braşovean feminin cât mai rapid în Liga Naţională), iar pe parcursul pregătirii multe dintre jucătoarele ei vor fi nevoite să participle la acest turneu final de junioare.

Comentarii

Ultimă oră