Sari la conținut
corona-joaca-fotbal

Lanterna roşie a primei ligi de fotbal, Corona Braşov, a jucat de la egal la egal cu vedetele de la CFR Cluj şi a obţinut o remiză, scor 2-2, deşi a jucat mai bine de jumătate de oră în inferioritate numerică, după eliminarea lui Sergiu Buş.

Chiar dacă mai au şanse doar matematice de a se salva de la retrogradare, jucătorii de la Corona Braşov practică un fotbal bun pe finalul acestui campionat. După ce au pierdut la limită în Groapă cu Dinamo, Buş şi compania au primit vizita celor de la CFR Cluj. Chiar dacă la prima vedere părea un deul dezechilibrat, braşovenii s-au agăţat de fiecare minge şi în final au obţinut un punct. Clujenii au început în forţă meciul şi Negruţ a făcut dubla în doar trei minute. În minutul 18, vârful clujenilor a trimis mingea în poartă de la zece metri, după ce Marc a respins o centrare a lui Maftei. Trei minute mai târziu, puştiul minune al celor de la CFR Cluj l-a învins pe goalkeeperul braşovean cu un şut la vinclu. Meciul părea să se îndrepte spre o victorie categorică a ceferiştilor, însă Marc a reuşit să apere lovitura de la 11 metri executată de Cadu în finalul primei reprize. După pauză, clujenii nu au mai arătat nimic şi nu au reuşit în 45 de minute nici măcar să tragă la poarta apărată de Marc. Neacşa a redus din diferenţă cu un şut la vinclu din lovitură liberă şi a reaprins speranţele în tabăra Coronei. Imediat după gol, centralul Cătălin Popa l-a eliminate uşor pe Buş şi braşovenii au rămas în zece. Chiar şi aşa, Corona a continuat să atace şi Coman a adus egalarea cu cinci minute înainte de finalul jocului, după o fază excelent lucrată în banda dreaptă de Neacşa şi Burlacu. S-a încheiat 2-2 şi Corona nu a fost cu nimic mai prejos decât echipa care se luptă pentru poziţia a patra a clasamentului Ligii I.

Mulţumit de joc, nemulţumit de arbitraj. La finalul partidei, tehnicianul Coronei, Jerry Gane era mulţumit de modul în care echipa sa a jucat, însă a fost dezamăgit de prestaţia centralului Cătălin Popa. „Un joc bun al echipei mele. Am controlat meciul, dar pe momentele noastre bune am primit două goluri pe greşeli individuale. Le-am spus la pauză că trebuie să credem în şansa noastră şi cred că am egalat meritat. Nu e foarte mult un punct dar sper ca etapa viitoare să aducem şi prima victorie. Nu mi-a plăcut maniera de arbitraj, nu vreau ca acest arbitru să ne mai arbitreze", a spus la finalul meciului, tehnicianul braşovenilor Ionel Gane.

În sfârşit Neacşa. De la mijlocaşul braşovenilor, Alexandru Neacşa, se aştepta foarte mult la începutul acestui sezon. Chiar dacă el a dezamăgit până acum, la acest meci a reuşit să iasă la rampă şi a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren. „Mă bucur pentru acest egal, am rămas la fel de motivaţi şi după pauză şi am luat un punct. Sunt bucuros şi pentru primul meu gol în acest sezon. Vreau să-mi felicit şi colegii pentru cum s-au dăruit astăzi, am meritat acest punct. Tot timpul încerc să dau tot ce am mai bun, astăzi mi-a ieşit mai bine şi vreau să continui aşa", a spus Alexandru Neacşa.

Plăcerea de a juca fotbal. Deşi la începutul sezonului a fost îndepărtat de la echipă, Jerry Gane a avut încredere în el, l-a readus la prima echipă a Coronei şi Ioan Coman a reuşit în meciul cu CFR să aducă un punct pentru Corona. „Golul lui Neacşa ne-a dat aripi. Au înscris două goluri repede şi cu ajutorul arbitrulului. Puteam şi să câştigăm, dacă marcam în prima repriză. CFR e o echipă bunicică, noi i-am dominat în zece oameni. Ce ne motivează? Placerea de a juca fotbal", a spus Ioan Coman la finalul partidei.

Corona Braşov - CFR Cluj 2-2 (0-2)
Au marcat: Neacşa min. 60 şi Coman  min. 85 / Negruţ  min. 18, 21

Corona Braşov: Marc - Burlacu, Poverlovici, Damian, Munteanu - Fl. Pîrvu (Balint 81’), Dâlbea (cpt.), Miranda, Neacşa (Forika 87’) - Coman (Mendizov 90’+1), Buş. Antrenor: Ionel Gane

CFR Cluj: Felgueiras - Maftei, Cadu (cpt.), Piccolo, Rada - Monroy, Djokovici (Lopes 55’) - Gabionetta (Păun 63’), Batin, Negruţ (Tade 73’) - Ogbu.

Antrenor: Vasile Miriuţă

Cartonaşe galbene: Dâlbea, Buş 2, Munteanu, Poverlovici / Piccolo, Batin
Cartonaş roşu: Buş 61’

Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti)

Asistenţi: Bogdan Velicu (Bucureşti) şi Daniel Ciocănea (Sibiu)

Asistenţi suplimentari: Ionuţ Coza (Ilfov) şi Ovidiu Oprea (Ploieşti)

Rezervă: Romică Bîrdeş (Piteşti)

Observator: Dan Petrescu (Bucureşti)

Comentarii

Ultimă oră