Sari la conținut

Corona a câștigat memorialul „Tiberiu Rusu”

corona-a-castigat-memorialul-tiberiu-rusu

Echipa de handbal feminin Corona Braşov a câștigat turneul amical de la Cluj. Fetele antrenate de Bogdan Burcea și Dumitru Berbece s-au impus în memorialul „Tiberiu Rusu”, după ce au câștigat toate cele trei jocuri disputate. Interul Braşovului, Cristina Zamfir a fost cea mai bună marcatoare a competiţiei, cu 24 goluri înscrise.

Prima victimă a fost Vâlcea. În primul joc al Memorialului „Tiberiu Rusu”, brașovencele au întâlnit formația HCM Rîmnicu Vâlcea, cea care le va fi adversară și în prima etapă a ediției 2015-2016 a campionatului. Hotea și compania nu au avut emoții în acest joc pe care l-au dominat autoritar de la un capăt la celălalt. După 60 de minute de joc, tabela arăta scorul de 39-24 în favoarea brașovencelor. Pentru Corona au punctat: Zamfir 10 goluri, Chiper 6, Dincă, Hotea, Cartaș și Ciuciulete câte 4 goluri fiecare, Pricopi și Briscan câte 2 reușite, Marcu, Bondar și Neagu au înscris câte un gol fiecare. „ Pentru noi a fost un prim test util la acest turneu de la Cluj, pentru ceea ce ne-am propus să exersăm în această etapă de pregătire. Suntem în perioada în care ne axăm mai mult pe jocul de apărare, pe care ne dorim să îl punem cât mai bine la punct până la debutul campionatului. După primul amical din acest turneu consider că mai avem mult de lucru până să ajungem acolo unde ne dorim din acest punct de vedere. Am luat 24 de goluri într-un joc cu HCM Râmnicu Vâlcea, iar acest lucru pe mine nu mă mulţumeşte. Partea vulnerabilă a fost pe centrul apărării şi la jocul cu pivotul, însă aceasta este tema noastră în perioada de faţă”, a spus antrenorul Coronei, Bogdan Burcea.

Au învins Craiova și Clujul. După doar câteva ore de la partida cu HCM Rîmnicu Vâlcea, Hotea și compania au intrat din nou în sală pentru partida cu SCM Craiova. Handbalistele de la Corona au câștigat și cea de-a doua partidă, scor 32-24 cu SCM Craiova. Din minutul 14, poarta formației de sub Tâmpa a fost apărată de Roxana Ciobanu, componenetă a echipei de junioare II a clubului, care a înlocuit-o pe Ana Maria Mârcă. Mârcă nu a mai putut evolua din cauza unei accidentări. Nici Georgiana Ciuciulete nu a jucat cu SCM Craiova, fiind menajată după accidentarea din primul joc cel cu HCM Rîmnicu Vâlcea. În jocul cu SCM Craiova, pentru Corona Brașov au marcat: Zamfir 9 goluri, Chiper 5, Briscan 4, Neagu și Pricopi câte 3 goluri fiecare, Dincă, Marcu și Bondar câte 2 reușite, Tăbăcaru şi Hotea câte un gol. În ultima zi a turneului, Corona a trecut și de Universitatea Jolidon Cluj cu scorul de 30-27 (16-13). În jocul contra clujencelor, antrenorii Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece au rulat toate jucătoarele apte, din echipă lipsind doar Georgiana Ciuciulete, menajată după entorsa suferită în prima zi în faţa celor de la HCM Râmnicu Vâlcea, precum şi Andreea Pricopi, accidentată şi ea uşor la gleznă în prima repriză a meciului cu Universitatea Cluj. Pentru Corona au marcat: Cartaş 6 goluri, Hotea și Zamfir câte 5, Neagu și Chiper câte 4, Briscan și Bondar câte 2, Dincă şi Marcu un gol fiecare.

Zamfir cea mai bună jucătoare. În clasamentul final al turneului, fetele de la Corona au fost urmate de SCM Craiova, HCM Rîmnicu Vâlcea, Universitatea Cluj și CSM Bistrița. Cristina Zamfir a fost golghetera competiției cu 24 de goluri înscrise ea fiind declarată și cea mai bună jucătoare a memorialului. Florina Chintoan de la Universitatea Cluj a fost declarată cea mai tehnică jucătoare iar Mihaela Băbeanu de la HCM Râmnicu Vâlcea a primit premiul pentru cel mai bun portar.

Mulțumit de echipă. „Sunt bucuros că am încheiat competiţia pe primul loc dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că sunt jocuri amicale în care fiecare echipă testează jucătoarele. Ultimul meci împotriva celor de la Universitatea Cluj a fost controlat de noi de la un capăt la altul iar asta nu poate decât să mă bucure, pentru că am avut posibilitatea să rulăm toate jucătoarele care nu erau accidentate şi să încercăm mai multe formule de joc. E drept, în meciul contra Clujului am stat mai bine la partea ofensivă şi nu am mai avut aceeaşi prospeţime pe apărare, dar cumva este de înţeles că s-a acumulat şi oboseala de după drum şi după primele două meciuri. Am încercat să o menajez puţin şi pe Cristina Zamfir, care în primele două partide a avut prestaţii excelente şi să las alte fete să joace mai mult. Sunt mulţumit de cum se mişcă jucătoarele în teren, suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus dar mai avem ceva de lucrat la omogenitate. Consider că stăm bine, iar singurul lucru care m-a nemulţumit a fost că am avut trei entorse, dar bine măcar că nu sunt foarte grave şi că în câteva zile vom avea toate fetele la pregătire", a spus antrenorul Coronei, Bogdan Burcea la finalul turneului.

Urmează memorialul „Dumitru Popescu Colibași”. La finalul acestei săptămâni, Hotea și compania vor juca la Memorialul „Dumitru Popescu Colibaşi", competiţie care va începe joi, la Braşov şi la care mai participă Dunărea Brăila, Universitatea Cluj şi HCM Râmnicu Valcea.

Comentarii

Ultimă oră