Sari la conținut
copil-intoxicat-cu-ciuperci

Tragedie pentru o familie din Măieruș, după ce copilul lor de 6 ani, internat cu diagnosticul de intoxicație cu ciuperci, a murit sâmbătă la Spitalul de Pediatrie din Brașov.Băiatul mâncase tocăniţă de ciuperci culese din pădure de tatăl lui.
Băiatul a fost dus la Spitalul de Pediatrie Braşov şi internat pe data de 12 iunie. Copilul a urmat tratament şi îşi revenise, însă sâmbătă dimineaţă a murit.
„Copilul s-a trezit şi  a vorbit cu noi şi ne-a spus că e bine. I-am spus, uite, vine doamna să-ţi schimbe medicamentul. A stat cuminte. I-a scos de sus tubul, i-a schimbat glucoza, administraţia aia de medicament, nu ştiu exact. Nu a durat un minut şi ne spune, mami picioarele, mor, s-a întins şi atunci a murit în mâna ei. L-au dus la etajul patru, l-au resucitat, însă degeaba, copilul era mort ” a spus Florin  Dadu, tatăl copilului.
„Copilul ăsta nu trebuia să moară. Copilul ăsta a avut viaţă” spune mama copilului, în lacrimi.
Poliţia şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov au deschis o anchetă în acest caz, după ce au fost sesizaţi de părinţii copilului.
„Minorul a fost internat cu diagnosticul de intoxicaţie cu ciuperci pe data de 12 iunie, însă în cursul zilei de sâmbătă a murit. Cadavrul copilului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru a se face necropsierea şi pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului. Soluţia legală se va da prin Parchet” a declarat  Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov.
Şi Direcţia pentru protecţia copilului a demarat o anchetă în acest caz.Cercetări se efectuează şi în privinţa altor doi copii internaţi la Spitalul de pediatrie cu răni adânci la gât şi pe corp. Unul dintre ei e din Dumbrăviţa şi se află în comă profundă.
Tot la spitalul de Pediatrie este internat la secţia de terapie intensivă şi un copil de 6 ani din Săcele, care are tăieturi pe tot corpul.
Anchetele demarate de poliţişti şi procurori vor lămuri condiţiile în care minorii au ajuns în grija doctorilor.

Comentarii

Ultimă oră