Sari la conținut
copiii-inregistrati-nonstop-la-scoala

Camere de luat vederi în toate sălile de clasă. Măsura a fost propusă de inspectorul şcolar general al judeţului Braşov, Ariana Bucur. E obligatoriu însă acordul fiecărui părinte

Social-democraţii braşoveni au prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, realizările actualului Guvern în domeniul educaţiei, dar, cu această ocazie, inspectorul şcolar general al Judeţului Braşov, Ariana Bucur (foto centru), a anunţat şi faptul că şi-ar dori şcoli mai sigure. „Siguranţa în şcoli este o problemă pe care trebuie să o mai îmbunătăţim. În multe unităţi sunt sisteme de supraveghere video la în curţile şcolilor sau pe holuri. Ar fi de dorit ca astfel de sisteme să fie instalate şi în sălile de clasă, bineînţeles, cu acordul scris al părinţilor, mai ales acum, când ne confruntăm cu fenomenul «bullying», iar pentru un profesor  este foarte greu să fie atent la ce face fiecare dintre cei 20 - 30 de elevi din fiecare clasă”, a declarat Ariana Bucur.


În altă ordine de idei, Ariana Bucur a afirmat că în judeţul Braşov mai sunt 20 de clădiri ale unor unităţi de învăţământ care nu au toate avizele de funcţionare. „Cele 20 de clădiri aparţin de 17 unităţi şcolare. Printre altele, sunt clădiri şcolare pentru care nu s-au emis autorizaţii la Racoş sau Ormeniş”, a declarat Ariana Bucur.
De asemenea, ea a precizat că alte clădiri sunt în curs de autorizare, pe listă fiind inclusiv sala de sport a Şcolii Profesionale Kronstadt, care a fost modernizată anul trecut.

Drepturile salariale câştigate în instanţă, plătite în totalitate
Ariana Bucur a mai afirmată că profesorii braşoveni care, după tăierile de salarii din anul 2008, au dat în judecată statul român, şi-au încasat luna aceasta ultima tranşă a sumelor stabilite de instanţe.„Hotărârile judecătoreşti în valoare de aproximativ 23 de milioane lei în judeţul Braşov, au fost achitate până la această dată. Marea majoritate a personalului didactic şi-a primit banii”, a anunţat Ariana Bucur.
Reprezentanta Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov a mai declarat că Guvernul PSD a acordat un spor de 15% personalului Centrului Judeţean de Asistenţă şi Resurse Educaţionale care lucrează în învăţământul special, cu copiii cu cerinţe educaţionale speciale. „De asemenea, încă o măsură reparatorie, se acordă un procent de 10%, personalului de conducere şi personalului din inspectoratele şcolare, un spor neuropsihic”, a mai spus şefa IŞJ Braşov.

59 milioane lei pentru infrastructura şcolară din judeţul Braşov
Pe de altă parte, deputatul social-democrat Roxana Mînzatu (foto dreapta) a amintit că  în judeţul Braşov, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), sunt aprobate investiţii totale de 59 milioane lei în infrastructura şcolară. „În ceea ce priveşte creşele, avem două proiecte care înseamnă construcţii noi în Codlea şi Ghimbav. În ceea ce priveşte grădini ele, avem 14 obiective de investiţii. Se construiesc, cu bani de la Guvernul României, 10 grădiniţe noi în judeţul nostru, în Acriş (Vama Buzăului), în Ungra, în satul Izvor (Tărlungeni), în Ormeniş, în Moieciu de Sus, în satul Bogata (Hoghiz). În Crizbav şi Cristian se construiesc grădiniţe noi cu fonduri europene, accesate prin PNDL. În Buneşti şi Bod, se construiesc cu bani de la Guvernul României grădiniţe noi. Tot cu fonduri guvernamentale sunt modernizate trei grădiniţe, una la Rupea, iar una din  Zărneşti şi grădiniţa din Satu Nou, comuna Hălchiu”.

Comentarii

Ultimă oră