Sari la conținut

Copii din toată ţara, au bătut toaca la Victoria, în cadrul Festivalului „Cântecul care zideşte”

copii-din-toata-tara-au-batut-toaca-la-victoria-in-cadrul-festivalului-cantecul-care-zideste

90 de copii cu vârsta între 5 şi 14 ani s-au aflat marţi, 4 iulie 2017, la Victoria, unde au participat la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului de toacă şi clopote „Cântecul care zideşte”.

Participanţii veniţi din întreaga ţară, dar şi de peste hotare, îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei din care provin, s-au adunat la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi s-au întrecut în mânuirea toacei.

Încă de dimineață, copiii însoţiţi de preoţi, s-au prezentat la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din orașul Victoria. Copiii au reuşit să impresioneze numeroasa asistenţă prin talentul şi îndemânarea dovedite în mânuirea toacei. Credinţa le-a fost insuflată de preoţi, cei care i-au îndemnat să participe la acest festival şi i-au pregătit pentru competiţie.

La finalul concursului, toţi participanţii au primit premii.

Festivalul se desfăşoară la Victoria din anul 1995, când a avut loc prima ediţie, cu participare locală, iar din 2005 a dobândit caracter internaţional.

„Este a 14-a ediție a Festivalului de toacă și clopote. Acest festival deschide o poartă între cer și pământ, face legătura între tineri și bătrâni, aduce credință și ne bucurăm că acest festival se ține în Victoria. În primul rând trebuie să mulţumim organizatorului, părintele paroh Octavian Smădu, pentru că datorită lui oraşul Victoria este promovat. Suntem bucuroşi şi mulţumiţi că din toată ţara (şi nu numai din ţară, ci şi din străinătate), vin părinţi şi preoţi care se bucură de oraşul nostru, se bucură de această acţiune, se bucură de soare, de faptul de a participa şi de a fi alături de credinţa ortodoxă şi de Dumnezeu“, a afirmat primarul orașului Victoria, Gheorghe Cristian.

Toaca și clopotul sunt singurele instrumente muzicale acceptate de Biserica Ortodoxă.

Comentarii

Ultimă oră