Sari la conținut

Controale la comercianții de brânză şi carne din Piața Dacia

controale-la-comerciantii-de-branza-si-carne-din-piata-dacia

Brânză ținută în găleți de vopsea lavabilă și la temperaturi mult prea mari, față de cât este normal, preparate din carne expirate de câteva zile, dar și multe alte nereguli au fost descoperite într-una dintre cele mai aglomerate piețe agroalimentare din oraș. Comisarii de la Protecția Consumatorului au luat la puricat agenții economici din piața Dacia, iar amenzile nu au întârziat să apară.
Primii controlați au fost comercianții de brânză. Aici, comisarii de la Protecția Consumatorilor, au găsit o serie de probleme în ceea ce privește depozitarea brânzeturilor. Unele produse erau ținute în găleți de vopsea lavabilă. Mai mult, temperaturile din frigidere au fost, în unele cazuri chiar și de trei – patru ori mai mari decât este normal. “Din păcate lucrurile, inclusiv în zona de brânzeturi, unde în momentul de față nu mai putem spune că este vina autorităților, care au remediat spațiul respectiv, producătorii și agenții economici nu înțeleg că trebuie să respecte condițiile de depozitare de maxim 8 grade la brânzeturi”, a declarat comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, Sorin Susanu.

  • Carne expirată de zile bune

Nu numai că nu înțeleg condițiile de depozitare a brânzeturilor, dar unii comercianți nici măcar nu știu care sunt acestea. Chiar dacă în unele cazuri problemele sunt evidente, brașovenii au în continuare încredere în agenții economici care își desfășoară activitatea în Piața Dacia. Probleme au fost descoperite și la comercianții de carne și preparate din carne. Unele produse aveau termenul de valabilitate expirat de câteva zile bune, dar erau în continuare pe rafturile magazinului. Toți agenții economici care au fost găsiți în neregulă au fost sancționați. “Toate produsele neconforme, care sunt descoperite de noi, după inventariere sunt retrase de la consum. Agenții economici vor fi sancționați cu amenzi de până la 50.000 de lei”, a mai spus Sorin Susanu.

Mai mult decât atât, acolo unde sunt probleme grave, agenții economici respectivi riscă chiar suspendarea activității. Potrivit comisarilor de la Protecția Consumatorului, controalele de acest gen vor continua și în perioada următoare.

Comentarii

Ultimă oră